Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıkta bilim çağı

VM Medical Park Bursa Hastanesi Genel Müdürü Metin Arslan, özel sağlık hizmetlerinde artık sağlıkla birlikte bilim de üretmenin gerekliliğine vurgu yaptı. Arslan, İstanbul İstinye Üniversitesi’nde Medical Park olarak imza attıkları çalışmaların benzerini Bursa’ya da taşımak istediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2018 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2018 22:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlıkta bilim çağı

Tansu ARDA

Bursa Haber’e özel açıklamalar

VM Medical Park Bursa Hastanesi, basın temasları kapsamında Bursa Haber Gazetesi bünyesindeki yönetici ve gazetecileri ağırladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gerçekleşen buluşmada Medical Park yönetimi, basın emekçilerinin bu özel gününü pasta keserek andı.

 VM Medical Park Bursa Hastanesi Genel Müdürü Metin Arslan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Genel Müdür Yardımcısı Esra Molla ve Medikal Direktör Prof. Dr. Sadık Kılıçturgay da hazır bulundu. VM Medical Park Bursa Hastanesi’nde her ay ortalama 22 bin kişiye sağlık hizmeti verdiklerini kaydeden Genel Müdür Metin Arslan, ayda 900 bin kişiye cerrahi operasyon yapıldığını ifade etti. Türkiye’nin sağlık alanında geçmişte yaşadığı sıkıntılı dönemlere dikkat çeken Arslan, gelinen noktada Türkiye’nin Avrupa’daki birçok ülkeden daha iyi durumda olduğunu söyledi. Arslan, “Sabahın karanlığında kalkıp, kuyruğa girip tedavi olduğumuzu ve sonrasında bir kuyruğa da ilaç için girdiğimiz dönemler geride kaldı” dedi. Arslan’ın verdiği bilgilere göre önemli sayıda hasta, yurtdışından Türkiye’ye ve Bursa’ya sağlık hizmeti almak için geliyor.

‘SAĞLIKLA BİRLİKTE BİLİM ÜRETMELİYİZ’

İstinye Üniversitesi’nde yaptıkları çalışmaları anlatan Genel Müdür Arslan, 4 tıp fakültesi hastanesinde öğrencilere, Medical Park doktorlarının eğitim verdiğini vurguladı. Benzer bir çalışmayı Bursa için de hayata geçirmeyi arzuladıklarını ifade eden Arslan, konuyla ilgili bir mevzuat engeline takıldıklarını, ancak gerekli düzenlemelerin yapılması sonrasında ivedilikle Medical Park Bursa Hastanesi’nin de bilimsel bir hastaneye dönüşeceğini belirtti. Arslan, “Hekimlerimiz devamlı olarak bir araya gelip bilimsel çalışmalar ve toplantılar yapıyor. Medical Park olarak yola ilk çıktığımızda ‘Sağlık üretmemiz gerekiyor’ dedik. Fakat artık sadece sağlık değil; bilim de üretmemiz gerekiyor” diye konuştu. ‘Yurtdışından doktor ithal edilmesi’ konusundaki eleştirilere de açıklık getiren Arslan, “Bu doktorların çoğu eğitimlerini Türkiye’de tamamlamış ve ülkemize yerleşmiş, çalışma iznine sahip doktorlar. Üstelik, ciddi yeterlilik sınavlarına tabi tutuluyorlar. Doktorlar, uzay ve pilotluk eğitimlerinden sonra devlete en çok maliyeti olan eğitimlerden geçerek yetişiyor” dedi.

ÖZEL SAĞLIK HİZMETLERİNDE DENGE VURGUSU

Özel hastanelerde alınan fark ücretleri konusuna da değinen Genel Müdür Metin Arslan şu şekilde konuştu: “2004’ten beri fark ücretlerinde herhangi bir iyileştirme yapılmadı. Özel hastanelerin aldıkları ücretleri serbest bırakırsanız, iş ticarete dönüşür. Masrafı tamamen devlete yıkarsanız da sağlık hizmeti altından kalkılmaz bir hale gelir. Bunu bir şekilde dengelemek zorundayız. Hem sosyal devletin gereğini yerine getirmeli, kaliteli sağlık hizmeti vermeli, hem de hastanelerimizi ayakta tutmak zorundayız. ABD’nin gayrisafi yurtiçi hasılasından sağlık alanına ayrılan pay yüzde 17’yi, OECD ülkelerinde ortalama yüzde 10’u bulurken, ülkemizde yüzde 5’i geçemiyor. Buna şartlara rağmen sağlıkta gelinen nokta ülkemiz adına çok büyük bir başarıdır. Bu nedenle ülkemizdeki sosyal devlet anlayışına hayranlık duyuyorum.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.