Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör'den öğretmen adaylarına tavsiyeler

Eğitim Fakültesi öğrencilerine seslenen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Türkiye’mizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını ortaya çıkarmak, ancak kaliteli bir eğitim sistemi oluşturmak ve idealist öğretmenler yetiştirmekle mümkün. Onun için sizlerin idealist olması şart. Mesleğinizi severek yapmanız şart” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rektör'den öğretmen adaylarına tavsiyeler

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması büyük bir coşkuya ev sahipliği yaptı. Kutlamaya UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam, UÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, idari yöneticiler, akademisyenler ve yüzlerce öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, günümüzde ülkelerin ve toplumların gücünün sayıyla, ordusuyla ya da eğitimli insan gücü ile ölçüldüğünü vurguladı. Rektör Ulcay, “Türkiye’mizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını ortaya çıkarmak, ancak kaliteli bir eğitim sistemi oluşturmak ve idealist öğretmenler yetiştirmekle mümkün. Onun için sizlerin idealist olması şart. Mesleğinizi severek yapmanız şart. Bizim eğitim fakültemiz de bu anlamda ülkemizin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olarak sizler gibi idealist ve nitelikli öğretmenler yetiştirmeye devam ediyor” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak yaklaşık 5 bin 600 öğrenci ve 200’ün üzerinde akademik personel ile 16 farklı branşta eğitim verdiklerini açıklayan Rektör Ulcay, “Bu büyüklük ile birlikte ülkemizin öğretmen yetiştiren en köklü kurumlarından biri olarak, bugüne kadar verdiğimiz on binlerce mezunumuzun haklı gururunu yaşıyoruz. Uludağ Üniversitesi olarak; kaliteli öğretmen yetiştirme iddiamızın ötesinde, Türkiye hatta dünya ölçeğinde bir yükseköğretim kurumu kimliği kazanma hedefini de belirledik. 40 yıllık köklü bir kültürü temsil eden üniversitemiz, ‘3. Nesil Üniversite’ vizyonuyla hayata geçirdiğimiz projeler ve düzenlemelerle tüm fakülteleri ve okulları ile inşallah yükseköğretimde ülkemizin zirvesine ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

"ÇANAKKALE SAVAŞI’NDA 100 BİN EĞİTİMLİ GENCİ KAYBETTİK"

UÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel ise yaptığı konuşmasında, Türk milletinin 1912-1922 yılları arasında süren savaşlarda çok sayıda öğretmenini savaşlarda kaybettiğini açıkladı. Sadece Çanakkale Savaşı’nda eğitimli ve eğitim alan yüz bin gencin şehit düştüğünü vurgulayan Dekan Demirel, “Bu o gün için çok büyük bir rakamdı. Her ilçemizde ortaokul vardı. Ancak öğretmen ve öğrenci yokluğundan dolayı 1922’ye gelindiğinde bunların çoğu kapandı. Bugünlere böyle geldik. 15 yıl önceye kadar öğretmen açığımız sürüyordu. Ancak bugün gelinen noktada tüm branşlar için sayı bakımından öğretmen ihtiyacı karşılandı. Bundan sonra eğitim camiasına düşen gören nitelikli ve kaliteli öğretmen adaylarını yetiştirmeye yönelmemiz gerekiyor” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından 2015 yılında unvan alan öğretim üyeleri için cübbe giydirme töreni düzenlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.