Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Preşova’dan Dündar’a teşekkür ziyareti

Sırbistan’ın Preşova Müftüsü Lulzim Miftari, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret ederek, Preşova’da geçen ağustos ayında düzenlenen toplu sünnet şöleninden dolayı teşekkür etti.Sırbistan’da Müslüman Arnavutlar’ın...

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2017 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Preşova’dan Dündar’a teşekkür ziyareti

Sırbistan’ın Preşova Müftüsü Lulzim Miftari, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret ederek, Preşova’da geçen ağustos ayında düzenlenen toplu sünnet şöleninden dolayı teşekkür etti.

Sırbistan’da Müslüman Arnavutlar’ın yaşadığı Preşova şehrinin müftüsü Lulzim Miftari, Preşova Bursaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Shefki Januzi ve Kosova Gençlik Konseyi Başkanı Mensur Morina, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette Preşova Müftüsü Lulzim Miftari, Osmangazi Belediyesi’nin Preşova’da düzenlediği toplu sünnet şöleninin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Bursa’da kendi evlerinde gibi hissettiklerini belirten Miftari, “Bu kardeşlik köprüleri, inşallah ebediyen devam edecektir. Uzun yıllar yapılamayan bir faaliyetti. Preşova’da ilk kez böyle bir şölen yapıldı. Sizlerin sayesinde Preşova için büyük bir heyecan oldu. Size çok teşekkür ediyoruz. Oradaki insanlar her gün size dua ediyor. Osmangazi Belediye Başkanı olarak oradaki aileleri sevindirdiniz. Allah’a şükrediyoruz. Türkiye daha güçlü olsun ve bu köprüler devam etsin diye her zaman dua ediyoruz” dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “O bölgelerde yaşayıp da gelenekleri, kültürleri ve dini vecibeleri bugüne kadar getirmek kolay değil. Oralarda farklı rejimler geldi geçti. Bu rejimlerin en büyük etkisi Müslümanlar üzerinde kendini gösterdi. Müslümanlar inançları doğrultusunda hayatlarını sürdürebiliyorlarsa bugünlere gelebiliyor. Bu konuda en büyük görev din adamlarına düşüyor. Sünnet, bizim inancımız, dini vecibelerimizden biri. Sünnet cemiyetiyle birlikte insanların bir araya gelmesi, duaların okunması bizlerin bir arada kalmasına vesile oluyor” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.