Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PKK hedeflerine hava operasyonu

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Şemdinli'de PKK'lı teröristlerin kullandığı mağara, barınak ve sığınaklar düzenlenen hava harekatıyla imha edildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2015 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2015 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PKK hedeflerine hava operasyonu

 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır Lice'de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden döşenen toplam 6 adet tuzaklanmış el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildiği belirtildi.

LİDE'DE 3 AYRI SIĞINAĞA OPERASYON

Açıklamaya göre, Lice'de 3 ayrı sığınakta yapılan aramada ise bölücü terör örgütüne ait 4 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve silahlara ait 200 adet mermi, 1 adet RPG-7 roketatar ve silaha ait 3 adet mühimmatı, 27 adet Doçka uçaksavar silahı mühimmatı, 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve kasaturası, 2 adet gece görüş dürbünü, 2 adet el dürbünü, 2 adet çadır, 11 adet el yapımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış mutfak tüpü ve 250 metre kablo, 1 adet akü, 150 gram esrar, çok miktarda yiyecek, giyecek ve yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

HAKKARİ'DE 2 TERÖRİST YAKALANDI

Hakkari'de, bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist, silah ve mühimmatıyla birlikte yakalandı. Bingöl'de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan 9 adet sığınakta muhtelif yiyecek ve yaşam malzemeleri ele geçirildi, tespit edilen bir adet tuzaklanmış el yapımı atlayıcı düzeneği imha edildi.
Muş'ta icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınakta 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 53 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, muhtelif miktarda yiyecek, yaşam ve ilk yardım maksatlı sağlık malzemesi ele geçirildi.

ULUDERE'DE 2 EYP İMHA EDİLDİ

Şırnak İdil'de bölücü terör örgütü ile bağlantılı olduğu tespit edilen üç şahsın ev ve yakınındaki arazide yapılan aramada, 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve silaha ait 906 adet mermi, 2 adet av tüfeği, 25 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ele geçirildi. Şırnak Uludere ve Hakkari Yüksekova'da, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden döşenen 2 adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.
Hakkari Şemdinli'de bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen mağara, barınak ve sığınaklar icra edilen hava harekatı ile imha edildi. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.