Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parkı ve spor sahasını ateşe verdiler

Bursa’nın İnegöl ilçesinde çocuk parkı ve spor sahası yakılarak tahrip edildi.Yeni Mahalle’de geçen yıl İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan çocuk oyun alanı ve spor alanı gece saatlerinde kimliği meçhul kişi veya kişiler tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Parkı ve spor sahasını ateşe verdiler

Bursa’nın İnegöl ilçesinde çocuk parkı ve spor sahası yakılarak tahrip edildi.

Yeni Mahalle’de geçen yıl İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan çocuk oyun alanı ve spor alanı gece saatlerinde kimliği meçhul kişi veya kişiler tarafından ateşe verildi. Salıncaklar, kaydıraklar tamamen yanarak yok olurken, kauçuk zeminin büyük bir kısmı zarar gördü. Tel örgüleri de yırtan insanlıktan nasibini almamış şahıslar, oyun alanındaki bazı malzemelere de zarar verdiler. Oyun ve spor alanında 60 bin liranın üzerinde maddi zarar oluştu.

Çocuklar şok oldu

Parka oyun oynamaya gelen çocuklar ise durumu görünce üzüldü. Çocuklar, parkı yakan şahıslara tepki gösterirken, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni bir vandalizm olayı ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Aktaş, “Belediye olarak yarının teminatı olan çocuklarımız için her mahalleye oyun parkları yapıyoruz. Çocuklarımız için böylesi önemli yerlerin saldırıya uğraması kabul edilemez. Lütfen artık el birliği ile vandalizme dur diyelim. Park yakılarak 60 bin TL tutarında bir zarar verildi. Bu olayı bizim Yeni Mahalle sakinlerine mal etmemiz yanlış olur. Bu parkı yine tamir edeceğiz. Çocuklarımıza parkta oynama imkanı sağlayacağız. Halkımızdan tek isteğimiz bu alanlara sahip çıkılmaları. Emniyet veya belediyemizin Alo 153 hattından bizlere ulaşarak kamu malına sahip çıkabilirler” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.