Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öznur Metal Başarıdan Başarıya Koşuyor

Betonarme İnşaatı tamamlanmış daire, mustakil ev, ofis ve fabrikalar için; anahtar teslim iç ve dış dekorasyon çalışmaları gerçekleştiren Öznur Metal Yapı ve İnşaat Şirketi 19 yıllık imalat ve hizmet geçmişiyle başarısını Bursa ve çevre illere ispat etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2019 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2019 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öznur Metal Başarıdan Başarıya Koşuyor

Özel Röportaj: Sevinç ÇELEBİ

Şirketin kurumsallaşma yönündeki adımları oldukça sağlan atılıyor. Bu anlamda kapsamlı bir showproom ile tüketicilere daha ayrıntılı hizmet sunan Öznur Metal Bursa ve Güney Marmara’da birçok projede çözüm ortağı olarak çalışıyor.

Ali Karakuş tarafından kurulup yönetilen kuruluşun en önemli özelliklerini 3 yıl ürün – 7 yıl servis garantisi vermesi ve tüketicilere göre düzenlenen taksitlendirme kampanyaları sayesinde Bursa ekonomisine katkı sağlaması olarak özetlemek mümkün. Öznur Metal, Bursa’da, Akpınar, Hamitler, Beşevler/Yıldırım Caddesi, Küçük Sanayi Sitesi şubeleri ile hizmet vermektedir.   

Tasarruf ve ekonomik bütçeler herkesin amaçladığı nihai durumlardır. Ancak Öznur Metal Yapı ve İnşaat’ın Sahibi Ali Karakuş tüketicileri önemli bir konuda uyarıyor:

“Araştırma yapmadan verilen dekorasyon kararları bazen hüsran ile sonuçlanabilir. Ehil olmayan bazı kuruluşlar olduğunu duyuyoruz ve Bursalı tüketicileri bu türden işletmelere karşı uyarıyoruz. Zaman ve bütçe kayıpları yaşanmadan, uzun ömürlü ve garantili iş yapan işletmeleri tercih etme bütün tüketiciler için faydalı olacaktır…”

Bizde Bursa Haber Gazetesi olarak Bursa’nın en başarılı iş adamlarından Ali Karakuş ile çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik ve başarıya giden yolu dinledik…

İş dünyası ve bir çok kişi fazlasıyla sizi tanıyor. Ancak bizler bir kez daha sizi sizden dinleyelim.

Ali Karakuş kimdir? 

Ali Karakuş 1979 Gümüşhane doğumlu olup 30 yıldır Bursa’da ikamet etmektedir. Kendisi müteahhit olup tahsilini iyi bir hukukçu olarak tamamlamıştır.

Bir çok kişi hukuk okumak isterken siz farklı alanı seçmişsiniz belli ki… İş dünyasına ne zaman ve nasıl atıldınız?

Küçüklüğümden beri hep ülkeme ve ülkemin ekonomisine ve çevreme faydalı ola bilmek için  iş adamı olmak istedim ve şükürler olsun ki mevlam nasip etmiştir.  

İlk işletmemi Öznur Metal Sanayi İnşaat ismiyle açtım. Açılışındaki ilk durumumuz çelik kondisyon, ferforje ve demir doğrama üzerineydi ve bu şekilde 7 yıl devam ettikten sonra. Cayralı inşaat Firmasını da kurup inşaat bölümüne geçiş yaptım. İnşaat bölümlerinde de; kalebodur-fayans, alçı-alçıpan, saten boya sıva karton piyer ışık bantı gergi tavan çelik kapı pvc duşakabin sineklik mebran kapı özel mutfak ve şifonyer  evde bulunan ve benzeri tüm malzemeleri ile giriş yaptım ve daha sora pvc imalathanesi açtım. Derkken mobilya imalathanesi açtım ve çeşitli ihtiyaca münhasır bunları arttırarak devam ettirdim.

7 YIL SERVİS GARANTİLİ

Şimdilerde Mobilya atölyem var, çelik imalatı yapıyorum, ayrıca yaklaşık 6 yıl önce de hızlıca cam balkon imalatına geçiş yaptım. Sineklik ve duşa kabin imalatı da yapıyorum. Çok amaçlı ve çok kullanışlı 2 yıl garantili pileli sinekliklerimiz var, genel amaçlı ürünlerde de 7 yıl servis garantisi veriyorum.

Kaliteli ürün kullandığım için ürünlerime ciddi manada güveniyorum. Özetlemek gerekirse işimizin adı: BÜYÜK ÇAPLI REVİZYON.

Binanın betonarmesi bittikten sonra tuğlasıyla başlayıp, mantolaması, alçısı, alçıpanı, boyası ve benzeri gibi işleri anlaşmalı mimarlarımızla birlikte güzel bir çalışma yapıp, harika bir sonuç elde ediyor ve müşteriye ciddi bir sunum yapıyoruz. Karşılığında teşekkür mahiyetinde elde ettiğimiz iyi bir sonuçla 7 yıl da garanti verip (taçlandırıp) çalışmalarımıza bu şekilde devam ediyorum.

***

YÜZDE YÜZ YERLİ VE MİLLİ DETERJAN ÜRETİYORUZ…

Bildiğimiz kadarıyla başka bir sektöre daha geçiş yaptınız. Biraz da ona değinelim mi?

Evet. O halde biraz da 2. Sektörümden bahsedeyim… Şu anda Ankara’da, Keçiören’de, yaklaşık bin metre kapalı alanda deterjan üretim fabrikam, bir Alman ve bir de İspanyol ortağım var. Özetle: Yüzde yüz yerli ve milli deterjan üretiyoruz. Evlerimizde ve okullarımızda kullandığımız, toz grubu hariç deterjanları üretiyoruz. Ve bu durumla ilgili de ARGE çalışmalarımız devam ediyor. Belgelendirme C belgesi, TSE belgesi, marka tescillerimiz, kısacası tüm belgelerimiz tamamlanmış vaziyette.

Ve şu anda bir çok ilde, Milli Eğitimdeki okullara, hastanelere ürettiğimiz ürünlerimizi vermeye başladık ve oldukça olumlu sonuçlar elde ediyoruz.

MİLLİ EĞİTİMİN 11 YILLIK ONAYLI FİRMASIYIM

Ayrıca 11 yıldan bu yana Milli Eğitimin onaylı firmasıyım ve İnşaat inşaat bakım ve temizlik işlerini de yine ben yapıyorum.

Sayın Karakuş, günümüz şartlarında dile kolay 21 yılı geride bıraktınız. Bunca yıl nasıl ayakta kaldınız?... 

Aslında 21 yıldır ayakta kalmamızın tek ve yegane sebebi, müşterilerimizden gelen eleştirilere anında cevap verebiliyor, şikayetleriyle ilgili telafilerini en kısa zamanda yapıyor olmamızdan geçiyor.  Onun dışında müşterilerimizi memnuniyet çerçevesine getirebilmek ve birde kısa sürede gerçekten muazzam kaliteli ürünler kullanmaktan geçiyor.

BURSA’DA TEKİZ

Mutlaka bizim gibi çalışan arkadaşlar da vardır onu elbet bilemiyorum, ancak şu an yaptığı işe karşılık 7 yıl garanti veren kişilerin örnekleri eminim çok çok azdır. Hatta Bursa’da 7 yıl garanti veren firma olarak tekiz. Kaldı ki 2016 yılında kalite anlamında Bursa’nın dördüncü firması olduk.

Ve biliyoruz ki başarılarınız bunlarla da sınırlı değil, çünkü yaptığınız onca işin dışında bir de Dernek Federasyon Başkanısınız?

Evet. 2 dönemdir Gümüşhane Dernekler Federasyon Başkanlığı yapıyorum. Ve bu kolda da derneğimizin içerisinde yaklaşık 114 tane (dört yıllık üniversite kazananlara) burslumuz var. Bursu direk derneğe gelen bir bütçeyle değil, iş adamlarımızla öğrencilerimizi karşı karşıla getirip o şekilde sağlıyoruz. Yaklaşık 8 yıldır bu sürecimiz de bu şekilde devam ediyor.

Sormamadan edemeyeceğim. Evli ve çocuk sahibisiniz. Bu yoğun tempoda ailenize zaman ayırmakta zorlanmıyor musunuz?    

Açık söylemem gerekirse bazen gerçekten zorlandığım oluyor ve zaman zaman da bu anlamda ailemden şikayetlerle karşılaşıyorum. Ancak iş adamı kimliğimin dışında eşini ve çocuklarını çok seven ve ailesine bağlı birisi olarak mutlaka boşlukları telafi ediyorum…

Kurumsallaşmış Bir BURSA Markası!

Markası tescilli olan Öznur Metal Yapı ve Cayralı İnşaat  nitelikli işlere imza atıyor ve artık ANONİM ŞİRKETİ OLARAK daha güçlü bir şekilde devam ediyor  Bizlerde bu başarı hikayesini alkışlıyor ve Ali Karakuş’a daha nice başarılar diliyoruz…

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.