Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgür Şahin: Listeyi ilk onlar değiştirdi

Nilüfer'de yaşanan liste krizi dün gece boyu Bursa'yı meşgul ederken, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin yazılı bir açıklama yaparak, "Daha önce üzerinde anlaştığımız ve ilçemizin namusu olarak gördüğümüz listede haberimiz olmadan yapılan değişiklik üzerindeki ısrarın sürmesi durumunda bir araya gelip anlaşma sağlayamaz isek bu değişikliği yapacağımı kendilerine de söyledim. Yapılan tek değişiklik ise birçok kesimin ve örgütün soru işareti ile yaklaştığı isimin listeden silinip daha önce üzerinde anlaşılan ismi tekrar geri yazmaktır. " dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özgür Şahin: Listeyi ilk onlar değiştirdi

Nilüfer'de yaşanan liste krizi dün gece boyu Bursa'yı meşgul ederken, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin yazılı bir açıklama yaparak, "Daha önce üzerinde anlaştığımız ve ilçemizin namusu olarak gördüğümüz listede haberimiz olmadan yapılan değişiklik üzerindeki ısrarın sürmesi durumunda bir araya gelip anlaşma sağlayamaz isek bu değişikliği yapacağımı kendilerine de söyledim. Yapılan tek değişiklik ise birçok kesimin ve örgütün soru işareti ile yaklaştığı isimin listeden silinip daha önce üzerinde anlaşılan ismi tekrar geri yazmaktır. " dedi.

Özgür Şahin'in yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:
"...Yaptığım açıklamaların detaylarını bugüne kadar yürüdüğümüz arkadaşlarımızla ve Nilüfer’de yaşayan değerli halkımız ile  yanlış anlaşılmalara yol açmaması için paylaşmak istiyorum.

2 gün önce İl Başkanımız, Nilüfer Belediye Başkanımız ile yaptığımız toplantıda üzerinde anlaştığımız listeyi genel merkeze gönderdik. MYK’dan bize geri gelen listede ise değişiklikler olduğunu gördük. Liste değişikliğinin genel merkez aranarak yapıldığını öğrendik.

Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın da önerdiği isim de dahil olmak üzere, anlaşılan listenin, bu anlaşmaya Bursa’da onay veren bir kişinin Ankara nezdinde müdahil olması ve ilçe başkanlığımıza bilgi vermemesi siyasi etik açısından tarafımızdan tepki ile karşılanmıştır. Kendilerinden izin almadan isimlerini kullanmak istemediğim kişilerin de olduğu bir ortamda bu değişikliğin çözümü için formüller sundum. Daha önce üzerinde anlaştığımız ve ilçemizin namusu olarak gördüğümüz listede haberimiz olmadan yapılan bu değişiklik üzerindeki ısrarın sürmesi durumunda bir araya gelip anlaşma sağlayamaz isek bu değişikliği yapacağımı kendilerine de söyledim. Yapılan tek değişiklik ise birçok kesimin ve örgütün soru işareti ile yaklaştığı isimin listeden silinip daha önce üzerinde anlaşılan ismi tekrar geri yazmaktır.

Bu söz konusu değişikliği yapmadan önce ise görüşme yaptığım sayın milletvekilim, Belediye başkanımla görüşmemi ve bu konunun çözümünü beraber oluşturmamızı istedi. O andan itibaren defalarca denememe rağmen kendisi ile uzlaşamadık. İlçe yönetim kurulum ve örgütümün isteği doğrultusunda bu kararı kendi insiyatifimi kullanarak vermek zorunda kaldım. Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın önerdiği isim de listedeki yerini muhafaza etmektedir ve yaptığımız değişiklik bu kişiyi etkilememiştir. Özetle, tarafımdan yapılan müdahale, daha önce içim sinmeyerek de olsa üzerinde anlaştığımız listenin hiçe sayılarak 3 değişiklikle karşımıza çıkan halini, üzerinde daha önce anlaştığımız hale çevirmek olmuştur. Bu konudaki müdahaleyi yapmadan önce de örgüt yöneticilerime telefon ile ulaşarak bildirmiştim.

Örgütümün ilçe başkanlığımıza duyduğu güven ve sorumluluk duygum ile belirli zorlamalarla bu değişikliklerin yapılmasına tepki olarak, temsil ettiğim üyelerimizin iradesini de kullanarak bu kararı verdim. Sonuna kadar da bu kararımın arkasındayım. Bu fiili olay, Genel Merkezimize yapılan bir tepki hareketi değildir ve sadece genel merkezin yanlış yönlendirilmesinden oluşan yanlışın düzeltilmesinden ibarettir, tüm örgütüme ve CHP sevdalılarına saygılarımı sunarım. " 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.