Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özen’den siber tehdit açıklaması: 'Hazırlıklı olmalıyız’

Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Güvenlik İş Birliği Merkezi’nin (RACVIAC) düzenleyeceği güvenlik zirvesine katılacağını söyleyerek, “Çağımızın yeni tehdidine karşı hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2019 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özen’den siber tehdit açıklaması: 'Hazırlıklı olmalıyız’

Özgür Ekinci

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili ve TBMM Bosna-Hersek Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen Bursa Haber Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Bu ay yapılacak Güneydoğu Avrupa Parlamentoları Savunma ve Güvenlik Komiteleri Temsilcileri Yıllık Toplantısı’nın önemine değinen Özen, toplantının çok önemli olduğunu belirterek, son dönemde yapınla siber saldırılara dikkat çekti.

‘TOPLANTI VERİMLİ OLACAK’

Günümüz dünyasında artık suçların daha çok internet ortamında işlendiğini belirten Refik Özen, “Bizimde heyet halinde katılacağımız bu toplantı ülkemiz için çok önemli. Siber suçların önüne geçmek ve ilerde yaşanacak sorunları şimdiden belirlemek için benimde katılacağım bu toplantının verimli geçeceğine inanıyorum. Onun için çağımızın bu yeni tehdidi ile baş etmek için hazırlıklı olmak zorundayız” dedi.

Bu ay yapılacak ve bu yılki gündemi siber güvenlik olan Güneydoğu Avrupa Parlamentoları Savunma ve Güvenlik Komiteleri Temsilcileri Yıllık Toplantısı hakkında konuşan Özen, toplantının çok önemli olduğunu belirterek, son dönemde yapınla siber saldırılara dikkat çekti. Toplantıyı, Güvenlik İş Birliği Merkezi’nin (RACVIAC) düzenlediğini belirten Refik Özen, “Bu zirvede parlamentoların savunma ve güvenlik komiteleri temsilcileri toplantılar düzenlemektedir. Bu toplantılarda, parlamenterler güvenlik ve savunma politikası uzmanları resmi yetkililerin bir araya gelmeleri sağlanmaktadır. Bu yılki toplantıyla, Parlamentoların Savunma ve Güvenlik Komiteleri mekanizmaları uygulamaları hakkında genel bir değerlendirmede bulunulmasının, katılımcıların savunma güvenlik alanında parlamenter süreçleri, denetim mekanizmalarını almalarının sağlanmasının amaçlandığı, bu bağlamda başta Güney Avrupa olmak üzere siber güvenlik sınamalarına yoğunlaşacağı açıklanmıştır. Siber suçların önüne geçmek ve ilerde yaşanacak sorunları şimdiden belirlemek için benimde katılacağım bu toplantının verimli geçeceğine inanıyorum. Onun için çağımızın bu yeni tehdidi ile baş etmek için hazırlıklı olmak zorundayız” dedi.

‘BÜYÜK BİR KAZANIM ELDE ETTİK’

Suriye’nin kuzeyinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı hakkında da konuşan Özen, şunları söyledi: “Bu harekat aslında bütün terör örgütlerine yönelik başlatılan bir harekat. Amacımız sınırımızda bir terör oluşumunu bertaraf etmek. Nitekim başarılı olduk. Bu süreçte başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere meclisteki dört parti ve bütün milletimizin dik duruşu sayesinde dünyanın iki büyük ülkesine karşı büyük bir kazanım elde ettik. Yine bu süreçte içerde ve dışarıda bize köstek olmaya çalışan bir sürü aktör oldu. Başta batının ikiyüzlülüğünü gördük. Terör örgütüne sağladıkları destek gerçekten utanç verici. Bir terör örgütünü başka bir terör örgüne tercih ediyorlar. Biz bunun yanlış olduğunu aslında bütün terör örgütlerinin tehlike arz ettiğini göstermek için harekatı yaptık ve neticesi de bizim açımızdan olumlu sonuçlandı. Sadece 1 hafta gibi kısa bir sürede önce ABD, sonra da Rusya ile masaya oturduk ve tehlikeyi önce sahada sonra da masada bertaraf ettik. Bundan sonra da bu anlayışımız devam edecek.

‘ÇALIŞMA RAPOR HALİNDE SUNULACAK’

TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliliğinin Korunması Araştırma Komisyonu’nun Güney Doğu’ya yaptığı ziyaret hakkında da konuşan Özen "Bitki çeşitliliği olarak ülkemiz çok zengin, 12 binin üzerinde bitki çeşitliliği var. 3 bin 600 endemik tür var ama bunlardan ülkemizin aldığı pay çok düşük. Dünyadaki hacme baktığımız zaman 115 milyon dolar civarında. Bizim ülkemize katkısı 700 dolar civarında, 1 milyar dolar bile olmamış. Son yıllarda güzel çalışmalar oldu, her kurum üzerine düşen görevi yaptı. Bu üretimin ve pazarlamanın önünde belli sıkıntılar vardı, bunları nasıl aşabiliriz diye bu komisyon kuruldu. Şu anda komisyon uzmanlarıyla beraber raporunu yazmaya başladı ve kasımın 21'inde bitecek. Bursa özelinde de bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.