Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmanlı pulları görücüye çıktı

Bursa'da, Osman Gazi’yi Anma ve Fetih Şenlikleri çerçevesinde ‘Osmanlı Dönemi Posta Pulları Sergisi’ açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2014 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2014 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmanlı pulları görücüye çıktı

Osmangazi Belediyesi ve PTT’nin işbirliğiyle organize edilen ‘Osmanlı Dönemi Posta Pulları Sergisi’ Ördekli Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı. Bir hafta boyunca vatandaşlara açık olacak sergide, Erdoğan Şen’in 34, Hasan Olcay’ın 6, Hakan Yılmaz’ın 4, Turgay Arıcıoğlu’nun 4 panoda pulları sergilendi.

Pullarla ilgili bilgiler veren Erdoğan Şen, “1862 yılının sonlarında Sultan Abdulaziz’in 4 tane tuğrasını taşıyan pullar basıldı. Bundan önce mühür dönemi vardı. 1840 yılında posta teşkilatı kuruldu. Her ilde mühürler kullanıldı. 1869 yılından sonra ise pullar kullanılmaya başladı. Osmanlı’da 900’e yakın pul kullanıldı. Türkiye’de ise cumhuriyet dönemi ile birlikte 10 bine yakın pul kullanıldı” dedi.

Fetih şenlikleri programları kapsamında bu dönem farklı faaliyetler yaptıklarını açıklayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bu dönem Osmanlı dönemi pulları sergisi açıyoruz. Osmanlı’da ilk pul basımının başladığı dönemden bugüne kadar kullanılan pullar sergileniyor. Bu konuda PTT ekiplerine ve pulları toplayanlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Serginin kurdelesini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ve protokol mensupları kesti. Serginin açılışının ardından Çelebi Mehmet ve Dönemi’ni anlatan sempozyum yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.