Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Osmanlı'dan günümüze darbeler' Bursa’da tartışıldı

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen programda darbeler tartışıldı. Yıldırım Belediyesi, 1980 darbesi ve 1982 anayasasının konuşulduğu 'Osmanlı'dan günümüze darbeler' programında Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu ve yazar Yavuz Bahadıroğlu’nu ilçe sakinleriyle buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 22:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Osmanlı'dan günümüze darbeler' Bursa’da tartışıldı

Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki programda konuşan Yavuz Bahadıroğlu, 1980 darbesini çarpıcı örneklerle anlattı. Ülkede sağ-sol çatışmasının çıkartıldığını aktaran Bahadıroğlu, "Osmanlı'dan itibaren bu topraklarda dış güçler tarafından sürekli bir çatışma ortamı oluşturuldu. 1980 öncesi gereken ortam sağ ve sol görüşler arasında çok kan akıtılarak sağlandı ve darbe çok kolay bir şekilde gerçekleştirildi" dedi.
Prof Dr. Süleyman Seyfi Öğün ise 1980 darbesi öncesinde her gün sokaklarda ölümlerin olduğunu belirterek, "Ülke o günlerde öyle bir kaos içerisindeydi ki darbe olduğunda hiç kimse tepki gösterme refleksi gösteremedi. Ordunun bozulan asayişi düzeltmesi halk tarafından olumlu karşılandı. O günlerde halk darbeye alıştırılarak ne yazık ki olumsuz sonuçların doğmasına izin verilmiş oldu" diye konuştu.
Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu da 1980 darbesinin ve 1982 anayasasının sıkıntılarını bütün ülkenin uzun yıllar çektiğini ifade ederek, "Dış mihraklar, Osmanlı’nın ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesini, güçlenmesini ve dünyada söz sahibi olan bir ülke haline gelmesini önlemek adına darbeleri desteklediler. 1980 darbesi başarılı oldu, ama 15 Temmuz'da yaşanan kalkışma hareketi milletin iradesiyle engellendi” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.