Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi'nin faaliyet raporu onaylandı

Osmangazi Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet raporu meclisten geçti.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2015 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2015 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi'nin faaliyet raporu onaylandı

Osmangazi Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet raporu meclisten geçti.

Belediye meclisi 2014 yılı faaliyet raporunu görüşmek üzere toplandı. MHP grubu sözcüsü Cemil Aydın, ihale süreçleri, projelerin geldiği noktalar, satın alma ve doğrudan temin gibi konularda eleştirilerini dile getirdi. Aydın, “Buradan şunu da belirtmek istiyorum. Geçen dönem içerisinde Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir çalışma sergilenememiş, Büyükşehir’in alt belediyeleri yok sayan anlayışı bir türlü giderilememiştir. İlçemizle ilgili yapılan bir çok plan ve projeden belediyemizin ve meclisin haberi olmamıştır. Rahmetli Hikmet Şahin döneminde, zamanın Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ‘Burnumuzun dibine kavşak yapılıyor, haberimiz olmuyor’ demiştir. Bu gün BUTTİM’de kavşak yapılıyor haberimiz yok. Demirtaş yolunda kavşak yapılıyor haberimiz yok. Bu uygulamalar Osmangazi için olumsuz bir tablodur” dedi.

Aydın, 2014 yılı faaliyet raporuna MHP grubu adına ret oyu kullanacaklarını söyledi.

CHP sözcüsü Cevat Asa, faaliyet raporunda yer alan bilgilerin yeterli olmadığını, içeriği daha zengin bir rapor hazırlanması gerektiğini söyledi.

Muhalefetin tenkitlerine cevap veren Başkan Mustafa Dündar, “Bursa bir vakıf şehri. Bizde bir hikaye anlatılır. Annesi işten eve dönen oğlunu uyarmış. ‘Oğul, eve girerken ayakkabıların eşikte bir silkele ki, tozları dökülsün. O toz içeriye girerse biz onun hesabını veremeyiz’ demiş. Bizler de, Osmangazi’de bu düşünceyle hareket ediyor, bütçemizi ona göre kullanıyoruz. Milletin hakkını, hukukunu muhafaza ediyoruz. Bu da, bereket olarak, hizmet olarak Osmangazi’mize yansıyor” dedi.

2014-2019 çalışma döneminin bir yılını geride bıraktıklarını, geçen bir yıllık sürede bir önceki dönem başlattıkları hizmet yarışının artarak devam ettiğini ifade eden Dündar, “Osmangazi’de artık rutin hizmetler konuşulmuyor. Eğitimden, sağlığa, kültürden sosyal hizmet alanlarına kadar, hayatın değişik bir çok noktasında hizmet üretiyoruz. 250 okulumuza hizmet götürmüşüz. 30 binamız vatandaşımıza sağlık hizmeti veren birime dönüştürülmüş, doktorlarımız buralarda hizmet veriyor. Yeni okullar inşa ediyoruz. Bu hizmetlerimiz vatandaşlarımız tarafından da kabul görüyor ve yeni yeni talepler geliyor. Son derece açık ve şeffaf bir yönetim anlayışımız var. Bu güne kadar anlımız ak bir şekilde hizmetlerimizi gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıllarda Osmangazi için çok daha güzel ve başarılı hizmetler geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edilerek meclisten geçti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.