Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi Kent Konseyi yeni döneme hazır

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Kent Konseyi’nin yeni dönem toplantısına katıldı. Toplantıda, önceki döneme ilişkin çalışmalar hatırlatılarak, yeni dönemde yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verildi.Sukaypark...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi Kent Konseyi yeni döneme hazır

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Kent Konseyi’nin yeni dönem toplantısına katıldı. Toplantıda, önceki döneme ilişkin çalışmalar hatırlatılarak, yeni dönemde yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verildi.

Sukaypark Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları Hasan Hüseyin Erdönmez, Cem Kürşad Hasanoğlu ve Erkan Albayrak ile Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Belediyeler olarak çok işler yapıyoruz. Belediyecilikte asıl önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi sosyal belediyeciliktir.Yani, insana dokunmak, insanla birlikte olmak. Bizler geziyoruz, sizler de geziyorsunuz. Buna ilişkin bizim sahada değişik ekiplerimiz var. Sağlık İşleri Müdürlüğümüz’ün çok önemli çalışmaları var. Her müdürlüğün kendi içinde proje ve çalışmaları var. Bazen insanların kapısını çalıp selam vermek bile çok önemlidir. Şehirler büyüdükçe ve kalabalıklaştıkça insanların yalnızlaştığını görüyorsunuz. Dolayısıyla bizlerin ve sizlerin ve diğer müdürlüklerimizin yapmış olduğu faaliyetler, bu yönüyle önemli” dedi.

İnsan odaklı çalışmaların etkisinin ulaşılan hedef noktayla alakalı olduğunu belirten Başkan Dündar, “Mesela bir mahallede anne çocuk eğitimine ilişkin program yapacaksınız. Oradan bir kişi bile geliyorsa, o ailenin içine girmiş oluyorsunuz ve insanlara dokunmuş oluyorsunuz. Yardımlar için de ulaştığımız insanlarla da aslolan onlarla konuşmak ve onların hayatlarına dokunmaktır. 850 bin nüfusluk yerde herkesin birbirini tanıma şansı yok. Ama bunun yolu da etkinlik faaliyetlerle mümkün hale getirilebilir. Bazı bölgelerimizde fiziki değişikliklerden ziyade sosyal değişikliklerin karşılığı daha fazla oluyor” diye konuştu.

Başkan Dündar, önemli olanın insanların birbirlerini sevmesi ve kaynaşması noktasında çalışmaların yürütmesi olduğunu vurgulayarak,“İşte kent konseyimizin de yaptığı her etkinlik insanlara dokunularak yapılan etkinlikler. Bunların da bir neticesi var. Örneğin, bir anket çalışması yapılmış ve anket neticesinde katılanların yüzde 10’u başkan bizim eve geldi demiş. Bu müthiş bir oran ve ciddi bir durum. İşte bu nasıl oldu, sizler ve diğer ekiplerimiz sayesinde oldu. Belediyecilik faaliyetleri sadece bir kişinin çalışması değil, bütün ekiplerimizin çalışmasıdır.Bunları bilerek çalıştığımız zaman sonucunda olumlu ve müspet neticeyi almış oluyoruz. Yeni döneminiz hayırlı olsun inşallah. Allah muvaffak eylesin” diye konuştu.

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer ise geçmiş dönem yaptıkları çalışmaları hatırlatarak, “Yoğun bir dönem geçirdik. Önceki dönem gerçekleştirilen tüm etkinliklerde emeği geçen tüm yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yapılan bütün etkinlikler, sizlerin istekleri ve katkılarıyla oldu. Geçen sene engelli meclisi, çocuk meclisi, gençlik meclisi ve kadın meclisimizin yaptığı çalışmalarla kent konseyimiz faydalı işler yapmanın peşindeydi. Osmangazi Belediyesi’ne nasıl katkı sağlayabilirizi düşünerek hareket ettik. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu çalışmaları belediyemizle birlikte büyüteceğiz” dedi.

Eşer, yeni dönemdeki çalışmalara da değinerek, “Önümüzdeki dönemde de OBAM’la birlikte yemek atölyemizle ilgili bir projemiz var. Bir anaokuluyla beraber projemiz var. Tiyatro hazırlığımız var. Kadın meclisimizin faaliyet ve çalışmaları var. Yeni dönemde de belediyemizle birlikte çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.