Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi Hayal Etkinlik Yaşam Projesi (OHEY) ve Osmangazi Model Birleşmiş Milletler (MUN) İngilizce Aktivitesi başladı

Osmangazi Hayal Etkinlik Yaşam Projesi (OHEY) ve Osmangazi Model Birleşmiş Milletler (MUN) İngilizce Aktivitesi , BTSO Oğuz Kağan Köksal toplantı salonunda düzenlenen toplantı ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2019 19:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2019 19:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi Hayal Etkinlik Yaşam Projesi (OHEY) ve Osmangazi Model Birleşmiş Milletler (MUN) İngilizce Aktivitesi başladı

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, MEB 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nden ilham alınarak tasarlanan, Milli Eğitim  Bakanı Ziya Selçuk’un açıkladığı HEY modeli kapsamında Osmangazi Hayal-Etkinlik-Yaşam (OHEY) olarak adlandırılan  İlçe Sosyal Etkinlikler Planlaması kapsamında, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde uygulanacak faaliyetlerin ilki olan Osmangazi İngilizce Model Birleşmiş Milletler(MUN) BTSO Oğuz Kağan Köksal salonunda yapıldı.

 OHEY projemiz kapsamında tüm resmi okullarda;

İlkokullar için

- Masal Anlatıyorum

Ortaokullar için

- Benim Kahramanım

- İngilizce Oryantiring

- Matematik olimpiyatları

Liseler için

- Benim Senaryom

- Türkçe-Model Birleşmiş Milletler (MUN)

- İngilizce- Model Birleşmiş Milletler (MUN)

Olmak üzere 7 etkinlik planlanmıştır.

Açılışta Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan ÇOKGEZER şunları ifade etti: 

''Bugün ilk etkinliğimiz olan ve İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri düzeyinde Türkiye’de ilk olan İngilizce Model Birleşmiş Milletlere 330’a yakın öğrencimizin katılım göstermesi bizleri çok mutlu etmiştir.  Bildiğiniz gibi Ders dışı etkinliklerin yaşamla ve toplumla etkileşim içinde sunduğu fırsatlar değerlendirildiğinde, bu etkinliklerin önemi bir kez daha ön plana çıkmaktadır. Kaliteli bir şekilde planlanıp yürütülen etkinlikler öğrencilerimize sayısız beceriler sunmaktadır. Bu beceriler; öğrencilerin kişisel, akademik ve sosyal gelişimlerine hayatlarının her aşamasında katkıda bulunacaktır.

İngilizce Model Birleşmiş Milletler etkinliği ile öğrencilerimizin dünyaya karşı bakış açılarını geliştirecek argümanlar kurup yaparak yaşayarak demokrasi ilkesini pekiştireceklerdir. Model birleşmiş milletler simülasyonu olan MUN etkinliğinde öğrencilerimiz dünya gündeminde bulunan ulusal ve uluslararası sorunlara çözüm arayacaklardır. Ayrıca bu aktivite sayesinde öğrenciler, araştırma, yazma, tartışma, topluluk önünde konuşma, fikirlerini ifade etme gibi çok önemli beceriler edineceklerdir. Öğrencilerin dünyada yer alan sorunları kendi aralarında bir ülkeyi temsil ederek çözmeye çalışmaları, geleceğimiz olan bu öğrencilere değerli katkılar katacağını umuyorum ayrıca İngilizce konuşma becerilerini de çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.