Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi'de Temaşa-i Ramazan coşkusu

Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Ramazan etkinlikleri, bu yıl Ziraat Parkı’nda kurulan Ramazan Sokağı’nda büyük bir coşku ve heyecanla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2017 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2017 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi'de Temaşa-i Ramazan coşkusu

Geçtiğimiz yıllarda her gün farklı bir mahallede düzenlediği Hacivat-Karagöz, orta oyunu, illüzyon gösterisi ve fasıl gibi etkinliklerle vatandaşlara birbirinden güzel Ramazan akşamları yaşatan Osmangazi Belediyesi, bu yıl tüm etkinlikleri tek bir noktada topladı. Yenikaraman Mahallesindeki Ziraat Parkı’nda kurulan Ramazan Sokağı’nda yer alan 23 stantta hemşehri dernekleri kendi yörelerine ait lezzet ve kültürleri vatandaşlara sunarken, gerçekleştirilen gösteriler ile de unutulmaya yüz tutmuş Ramazan etkinlikleri de günümüze taşındı.
Ramazan Sokağı’ndaki etkinlikler ilk olarak Mehter Takımı’nın gösterileri ile başladı. Ramazan ayının manevi atmosferini ve kültürel zenginliğini teneffüs etmek isteyen vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programda Mehter Takımı’nın ardından sahneye, Ramazan denilince akla ilk gelen eğlence olan Hacivat-Karagöz çıktı. Çocuklar kadar büyüklerin de büyük bir keyifle izlediği, gülüp eğlendiği Hacivat-Karagöz gösterisinin ardından Osmangazi Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu üyeleri sahneye alarak, birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Osmangazi Belediye Tiyatrosu üyeleri tarafından sahnelenen orta oyunu ‘Kiralık Konak’ gösterisinin ardından sahneye son olarak illüzyonist Abduri çıktı. Yaptığı gösterilerle Abduri, başta çocuklar olmak üzere tüm vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

"Ramazan’ın manevi ruhunu birlik olarak yaşıyoruz"
Ramazan Sokağı’nın açılışını yapan ve tüm vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın, Ramazan ayını en güzel şekilde geçirmesi adına çalışmalar yürütüyoruz. Toplumdaki dayanışma ve yardımlaşma duygularının gelişmesi adına programlar yapıyoruz. Amacımız vatandaşlarla iç içe olarak Ramazan ayının manevi duygularını hep birlikte yaşamak. Osmangazi’nin 136 mahallesine giderek vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Ramazan etkinliklerini daha önce her akşam farklı bir mahallemizde düzenliyorduk. Bu yıl konsept değişikliği yaparak, tüm etkinliklerin tek bir noktada olacağı Ramazan Sokağı’nı kurduk. 29 gece burada çeşitli etkinliklerimiz olacak. 23 farklı hemşehri derneğimiz bizimle birlikte olacak. Her akşam farklı bir derneğimiz kendi yöresine ait bir gösteri düzenleyecek. Belediyemizin ve derneklerimizin işbirliğinde vatandaşlarımıza birbirinden güzel Ramazan akşamları yaşatacağız” dedi.

"90 bin kişiyi iftar sofralarında buluşturacağız"
Ramazan’da ihtiyaç sahibi vatandaşlarında her zaman yanında olacaklarını ifade eden Başkan Dündar, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için erzak yardımlarımız olacak. Ayrıca Eskici Mehmed Dede Aşevi, Elmasbahçeler Kültür Merkezi, Soğanlı Kültür Merkezi ve Sakarya Kimsesizler Evi’nde kuracağımız iftar sofraları ile her gün yaklaşık 2 bin kişiye iftar vereceğiz. Somuncu Baba Evi’nde de her gün Somuncu Baba’nın manevi ruhuna uygun şekilde somun ekmek ve çorba ikramımız olacak. Yaklaşık 90 bin kişiyi iftar sofralarında buluşturacağız. Ayrıca yurt dışında da iftar programları düzenleyeceğiz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.