Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi Belediyesi eski Bursa’yı gün yüzüne çıkarıyor

Bursa’nın ilk yerleşim yerlerinden olan Hisariçi, Osmangazi Belediyesi’nin ‘Yaşayan Tarih Hisariçi’ sloganıyla hazırladığı proje ile yeniden ayağa kaldırılıyor.Hisariçi Kentsel Yenileme Projesi’nin ilk etabı olan Oruçbey Caddesi’ndeki...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmangazi Belediyesi eski Bursa’yı gün yüzüne çıkarıyor

Bursa’nın ilk yerleşim yerlerinden olan Hisariçi, Osmangazi Belediyesi’nin ‘Yaşayan Tarih Hisariçi’ sloganıyla hazırladığı proje ile yeniden ayağa kaldırılıyor.

Hisariçi Kentsel Yenileme Projesi’nin ilk etabı olan Oruçbey Caddesi’ndeki cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı. Oruçbey Caddesi’ni gezerek incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Hedefimiz tüm Hisariçi’nin, tarihi şehir olarak yeniden ayağa kaldırılması. Hisar’da tarih yeniden canlanacak” dedi.

Bursa’nın en eski 5 mahallesinin yer aldığı Hisariçeri’sinde gerçekleştirilecek dönüşümün ilk etabının Oruçbey Caddesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi olduğunu belirten Dündar, “Bu bölgenin tarihi dokusunu yeniden gün yüzüne çıkartacak çalışmalarımız başladı. Hisar, Osmanlı’nın Bursa’yı fethettiği zaman kurulu bulunan bir yerleşim yeri. Bursa’nın tarihi geçmişini içinde barındıran, eski Bursa olarak bilinen bir bölge. Şehrimizin geçmişini yansıtan tarihi bir bölge olarak çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Bizler de, bölgenin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkartmak için Hisar’ı bir bütün olarak çalışıyoruz. Cephe sağlıklaştırma, zemin kaplama ve cephe yenileme çalışmaları, Hisar’ın tarihi dokusunun ortaya çıkartılarak yarınlara taşınması ve bölgenin turizme kazandırılması adına çok önemsediğimiz bir çalışma. Hedefimiz, tüm Hisar’ın yeniden elden geçirilerek tarihi kimliğinin ortaya çıkarılması” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.