Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orhangazi'de turşu festivali

Orhangazi ilçesinde, Gedelek turşunun markalaşmasına katkı sağlamak için ‘Turşu Festivali’ düzenlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orhangazi'de turşu festivali
 Orhangazi ilçesinde, Gedelek turşunun markalaşmasına katkı sağlamak için ‘Turşu Festivali’ düzenlenecek.

Orhangazi Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle düzenlenecek festivalin tarihi 27-28 Eylül olarak belirlendi. Cumhuriyet Alanı’nda yapılacak festival, kortej ve açılış konuşmalarıyla başlayacak. İlk günkü program Gedelek turşusunun can suyu olan Pınarbaşı’nda devam edecek. Turşu pazarı ve geleneksel lezzetler panayırının açılışıyla başlayacak program, folklor gösterileri, festival yemeği, foto maratonu, seminer, çocuklara yönelik oyunlar, Gedelek anasının belirlenmesi, Nasrettin Hoca ile Gedelek turşusunun kurulması seromonisi, turşu yarışması ile son bulacak. Birinci günün akşamında ise Mehmet Turgut Ünlü Açık Hava Tiyatrosu’nda Bursalı sanatçılar ve folklor gösterileri yapılacak.

Turşu Festivali’nin ikinci günü ise festival pikniği ile başlayacak. “Kare kare fotoğraf yarışması” ve gezilerin düzenleneceği ikinci günde çocuklara yönelik faaliyetler ve animasyon gösterileri yapılacak. Gurme Jürisi huzurunda turşuya yakışan yemek yarışması ile devam edecek program, festival alanındaki Bursalı sanatçılar ve halk dansları gösterileri ile son bulacak. Ardından Gedelek Mahallesi’nden Orhangazi’ye kadar fener alayı yapılacak. Festival, Kutsi ve Eylemnaz konseriyle sona erecek. Amfi Tiyatro’daki konserde en iyi fotoğraflar gösterilip, ve yarışmalarda dereceye girenleri ödülleri verilecek.

Festivale destek veren kurumların temsilcileriyle toplantı yapan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, “Gedelek turşusu bir markadır. Turşu Festivali, Gedelek turşusunun tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Gedelek’in her yönüyle gelişmesini istiyoruz. Festivali geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.