Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orhangazi'de festival

Orhangazi İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen ve 10 ülkenin sahne aldığı 25. Uluslararası Halk Dansları Festivali başladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orhangazi'de festival

M. Turgut Ünlü Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen festival öncesinde Cumhuriyet Alanı’ndan başlayan kortej yürüyüşü yapıldı

Açılış konuşmasını yapan Orhangazi Belediye Başkanvekili Necmettin Şahin, insanoğlunun birbirleriyle tanışması için kavimlere ayrıldığını söyledi. Şahin, "Yapılan gösteriler bunu çok iyi anlattıyor. İnsanların din, dil ve ırk ayrımı yapmadan huzur içerisinde geçinmesi gerekiyor. Buradaki festival tüm ülkelere örnek olsun, bizler burada din dil ve ırk ayrımı yapmadan neşe dolu bir gece geçireceğiz. İnsanlar bunları örnek almalı. Cani İsrail gibi olmamalı. İsrail zulümlerini buradan şiddetle kınıyorum "diye konuştu.

Bu yıl 25.’si düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne ise Belediye Başkan vekili Necmettin Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Şemsi Kılıç, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Vekili Muhittin Okur ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve binlerce Orhangazili katılım gösterdi.

Uluslararası Halk Dansları Festivali’nde ilk sahne Macaristan’ın oldu. Binlerce Orhangazilinin izlediği festival, Slovakya, Bosna Hersek, K.K.T.C, Sırbistan, Polonya, Kolombiya, Bulgaristan, Türkiye, Meksika ekiplerinin gösterileriyle devam etti. Gecenin finali ise halk dansları şampiyonu Gürcistan ekibinin sahnesiyle son buldu. Yüksek performansların bir araya geldiği festivalde sahne alan folklor ekipleri uzun süre ayakta alkışlandı.

Uluslar Arası Halk Dansları Festivali’nde her ülkenin halk dansları temsilcilerine ödülleri verildi. Performanslarıyla izleyicileriden beyeni toplayan 10 ülkeye ödüllerini, Belediye Başkan Vekili Necmettin Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Şemsi Kılıç, Belediye meclis üyeleri ve Ak Parti İlçe Başkan Vekili Muhittin Okur verirken, protokol gecenin anısına hatıra pozu vermek için objektiflerin karşısına geçti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.