Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orhaneli'deki kömür işçileri daha şanslı

Türkiye, Soma'dan gelen acı habere üzülürken, Bursa'nın Orhaneli ilçesinde kömür çıkaran işçiler çalışmalarını sürdürüyor. Ancak bu işçiler yerin 3-4 kilometre altında dar ve kapalı mekanda değil de açık havzadaki kömürü çıkarttığı için kendilerini diğer işçilere göre daha şanslı sayıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2014 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2014 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orhaneli'deki kömür işçileri daha şanslı

Türkiye Kömür İşletmeleri Bursa Linyitleri İşletmesi'ne ait Orhaneli Gümüşpınar'daki havzadaki açık ocakta kömür çıkartma işlemi sürüyor.

Orhaneli Termik Santrali'nin çalışmasında büyük önemi olan ve kömür ihtiyacını sağlayan işletmenin çıkardığı kömür haricinde özel bir şirketin yine yakın bir sahada kömür tedarik için çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Özel işletmenin Maden Mühendisi Ersin Bozkurt, açık ocaklarda nasıl kömür çıkartıldığını anlattı. Borkurt, "Yaklaşık 120 metre bir yükseklikten aşağıya doğru inilerek kömür üzerindeki toprak ve kayalıklardan oluşan örtü tabakası alınıyor. En alt kodlara kadar yani kömürün üstüne kadar açık ocak işletilmesi yapılıyor. Açık ocağın faydası geniş alanda daha rahat bir şekilde çalışılması. Yer altı ocaklarda daha dar bir alanda çalışılıyor. Burada gördüğünüz gibi iş makinesi yardımları ile kamyonlarla beraber örtü tabakaları ocaktan dışarı taşınırken, kömürün merkezi daha geniş bir alan açılarak kömür alınıyor. Hafriyat çıktıktan sonra kömür stok sahasına götürülür. Açık ocağın yer altı ocaklarına göre daha rahat daha geniş alanda çıkartıldığı için riski daha az. İş güvenliği yönünden açık ocaklar her zaman daha güvenilir olmuştur" diye konuştu.

Soma'daki madenci meslektaşlarını dualarla yaad eden Bozkurt, "Onlar da bizim gibi ekmeğini taştan çıkartan arkadaşlarımızdı. Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.