Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Orhaneli, Büyükşehir ile kalkınacak'

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın dağ yöresindeki en önemli ilçelerden biri olan Orhaneli’nde halkın nabzını tuttu. Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarının kırsala güç katacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Orhaneli, Büyükşehir ile kalkınacak'

Orhaneli’nde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Altepe, önce ilçe esnafını ziyaret etti, ardından Göynükbelen, Fadıl, Gümüşpınar ve Karıncalı’da vatandaşları dinledi. Orhaneli’nin meselelerinin Büyükşehir Belediyesi ile daha rahat çözüleceğini söyleyen Altepe, “Bursa, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle dünya çapında adımlar attı. Türkiye’de hızlı bir kalkınma var. Türkiye dünyanın parlayan yıldızı oldu. Bursa da belediyecilik hizmetlerinde en çok konuşulan şehir haline geldi. Bursa’ya hizmet etmek için buradayız. Büyükşehir Belediyesi, Orhaneli’nin de yanında” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda yapacağı yatırımlardan örnekler veren Altepe, Keles’te kurulan süt ürünleri üretim fabrikasını hatırlatarak, “Bursa’nın değerini kentte yaşayanlar bilir. Bizler de Bursa’nın ve Orhaneli’nin değerini biliyoruz. Dağ yöresi, Türkmen ve Yörük kültürünün yaşadığı en önemli bölge. Kültürümüzü korumaya çabalıyoruz. Burada yaşayanlar göç etmesin diye fabrikalar kuruyoruz. Dağ bölgesine Büyükşehir Belediyesi olarak kurduğumuz süt ürünleri fabrikasının yaşattığı sinerjiyi herkes görüyor. Bölgede bir de et ürünleri fabrikası kurmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedefimiz burada yaşayanlara istihdam sağlanmasıdır” dedi.

Başkan Altepe, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile birlikte yaptığı ziyaretlerde, Orhaneli’nin bütün meselelerinin Büyükşehir Belediyesi ile çözüleceğini ifade ederek, “Bursa ve Orhaneli çok şanslı. Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kesimin gelişmesi, insanımızın eksiklerinin giderilmesi için gayretli çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tarımın, hayvancılığın gelişmesi Büyükşehir Belediyesi ile birlikte olacak. Büyükşehir’in gücünü Orhaneli de yaşayacak. Bu bölge ayrıcalıklı bir bölge. Dağ yöresinin daha da güçlenmesi ve kalkınması için destek vereceğiz. Bugüne kadar ihmal edilenleri bugün gerçekleştirelim ve farklı yatırımları yapalım istiyoruz, her türlü teklife açığız” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe’nin sevgi seliyle karşılandığı ziyaretlerde, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kırsalın, geçmişte yapılanların yaklaşık 4 katı daha fazla hizmet alacağına ve Orhaneli’nin daha da güçleneceğine inandığını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.