Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önce babasına bugün de kızına ruhsat verdi

Bursa'da, 28 yıl önce okul müfettişliğinden emekli olduktan sonra avukat olan babasına ruhsatını veren Baro Başkanı Ekrem Demiröz, bugün de kızı Sıla Demiröz'e ruhsat verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2013 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2013 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Önce babasına bugün de kızına ruhsat verdi
Bursa'da, 28 yıl önce okul müfettişliğinden emekli olduktan sonra avukat olan babasına ruhsatını veren Baro Başkanı Ekrem Demiröz, bu kez de kızına ruhsat verdi.
Müfettişlikten emekli olduktan sonra hukuk fakültesini 52 yaşında bitiren babası Halit Demiröz’e 28 yıl önce avukatlık ruhsatını veren Baro Başkanı Ekrem Demiröz, kızı Sıla’nın da avukatlığa ilk adımı atacağı ruhsat töreninde duygulu anlar yaşadı. Çiçeği burnundaki genç avukat, cübbesini ağabeyinin elinden giyerken, ruhsatını ise babasının elinden aldı. Avukat dede ise töreni gururla izledi.
Mutluluğu gözlerinden okunan Baro Başkanı Demiröz, “Baro başkanı olup da çocuğu avukat olmuş çok sayıda kimse vardır. Baro başkanlığı dönemi çocuğunun ruhsat törenine gelmiş biri var mı onu bilmiyorum. Ama bizim dünyada bir ilk olma özelliğimiz var. Ben sadece kızıma ruhsat vermedim. 28 yıl önce babama da ruhsatını ben vermiştim. O zaman baro başkanı değil, 7 yıllık bir avukattım. Babam ilköğretim müfettişiydi. 52 yaşında hukuk fakültesini bitirdi. Kızım baba mesleğini seçti. Ama babam ise oğlunun mesleğini seçmişti” dedi.

ÜÇ KUŞAK HUKUKÇU
Demiröz ailesinde mesleğin baba, dede, torun şeklinde ilerlediğini ifade eden Demiröz, “Üç kuşak hukukçu oluyoruz. Bu benim için müthiş bir mutluluk” diye konuştu.
Yürümekle güçlük çektiği için törene tekerlekli sandalye ile gelen dede Halit Demiröz ise duygularını şöyle ifade etti:
“Bir aileden 3 kişi baronun üyesi. Bundan çok mutluluk duydum. Savunma mekanizması çok önemlidir. Bu konuda ben ayrılmak üzereyim, yaşlandım. Oğlum ve torunum bunu devam ettirecek.”
Çiçeği burnundaki genç avukat Sıla Demiröz ise, “3. kuşak olmak, ruhsatı babamdan almak çok onur verici. Dedemin de burada olması çok önemli. Çok mutluyum. Onlar benim hayatımda hep örnek teşkil etti. Umarım onların yolunda yürürüm” dedi.
BAOB’daki ruhsat töreninde ayrıca Tuğçe Beyaz, Elif Sarıgül, Bingül Filiz, Gamze Çağlar, Nesligül Altın, Gülçin Aykış, Pınar Pehlivan ve Yücel Demirel de avukatlık yemini ederek mesleğe ilk adımı attı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.