Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretim üyesi Genel Sekreteri tokatladı!

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber’in tutuklanmasının ardından, Genel Sekreteri Savaş Bayındır’ın “Bilgisayardaki verileri silin” talimatı verdiği ortaya çıktı. Olayı fark eden bir öğretim üyesinin Genel Sekreter’i tokatladığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğretim üyesi Genel Sekreteri tokatladı!
Cevriye Yavuz – Ankara Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber’in tutuklanmasının ardından, Genel Sekreteri Savaş Bayındır’ın “Bilgisayardaki verileri silin” talimatı verdiği ortaya çıktı. Olayı fark eden bir öğretim üyesinin Genel Sekreter’i tokatladığı bildirildi. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Gazi Üniversitesi Rektörü Büyükberber önce gözaltına alındı ardından tutuklandı. Rektörün yakın çalışma ekibinde olan Genel Sekreter Savaş Bayındır’ın üniversitedeki bazı bilgisayarlara format atılması için bir teknik eleman görevlendirdiği belirlendi.

Aldığı talimatla verileri silmek için bilgisayarlara reset atmaya çalışan teknik eleman, o sırada Rektörlükte olan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Osman Coşkun tarafından fark edildi. Coşkun teknik elemana “Ne yapıyorsun?” diye sordu.

Teknik personelden, “Genel Sekreterliğin talimatıyla bilgisayara reset atıyorum” yanıtını alan Coşkun, bunun üzerine hemen işlemini durdurmasını istedi. Coşkun’un dikkati sayesinde bilgisayardaki verilerin silinmeden kurtarıldığı öğrenildi.

Olayın ardından Coşkun’un Genel Sekreter Bayındır’ın yanına geçtiği ve şiddetli tepki gösterdiği bununla da yetinmeyerek tokat attığı da ifade edildi.
Tartışmalı isim

Gazi Üniversitesi Rektörü Büyükberber Rektör seçildiği 2012 yılında aldığı oyla rektör adayları arasında 5. sıradaydı. YÖK tarafından 3. sıraya çekildi. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Rektör olarak atandı.

Büyükberber döneminde Gazi Üniversitesinde FETÖ yapılanmasının hız kazandığı iddiası ve usulsüzlük iddiaları yaygın olarak konuşulmaya başlandı. YÖK’e Rektör hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunuldu. Bazı dosyaların YÖK tarafından değerlendirmeye bile alınmadığı iddia edildi. Rektör kendisi ile ilgili 54 dosyadan 18’inden aklandı.

Büyükberber ile ilgili bir diğer iddia da, Haziran ayında yapılması gereken rektör adayı belirleme seçimlerini Temmuz ayına ertelemesi oldu. YÖK 21 üniversitenin Rektör atamalarını erteledi. Bu durum “15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı rektör ataması ertelenen 21 üniversite ile birlikte toplam 36 üniversiteye atamaları kim yapacaktı?” sorusunu akıllara getirdi.

Büyükberber’in gözaltına alınmasıyla Rektörlüğe vekaleten Prof. Dr. İlhan Üzülmez atandı. Rektör Vekili Üzülmez, idari kadrosunu Süleyman Büyükberber’e yakın öğretim üyelerinden oluşturması dikkat çekti. Bunun yanı sıra Rektör Vekili Üzülmez’in, Büyükberber’e yakın isimlerden biri olan Rektör Yardımcısı İbrahim Uslan’ın ekibinde olduğu da iddia edildi. Uslan, rektör adayı belirleme seçimlerine katıldı ve dördüncü sırada yer aldı.

YÖK, Rektör seçimlerinde en çok oy alan altı aday arasından üç aday seçerek Cumhurbaşkanına sunuyor. Cumhurbaşkanı’nın tutuklanan Rektör’e yakın olduğu belirtilen Uslan’ı ataması durumunda Gazi Üniversitesi’nde FETÖ yapılanmasının devam edeceği savunuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.