Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler birkaç TEOG sorusunun iptalini istiyor

Çocuklar, Türkçe sınavında bir soruda 'Anı mı biyografi mi' ikileminde kalırken, matematikte de müfredat dışı soru olduğu iddiası ortaya atıldı. Bu soruların iptali talep ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 01:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrenciler birkaç TEOG sorusunun iptalini istiyor
Bugün yapılan TEOG sınavında öğrenciler Türkçe sınavında zorlandığı, matematiği ise daha kolay buldukları belirtildi. Çocuklar, Türkçe sınavında bir soruda 'Anı mı biyografi mi' ikileminde kalırken, Din Kültürü sınavında ise 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olan iki soru olduğu belirtildi.

Bugün 1 milyon 190 bin 826 öğrenci TEOG için ter döktü. Öğrenciler ve öğretmenlerin sosyal medya paylaşımlarına göre Türkçe soruları zor bulunurken, Matematik sorularının daha kolay olduğu belirtildi.

Sosyal medyada öğrencilerin en çok tartıştığı soru ise Türkçe bölümünden geldi. Fotoğraf sanatçısı Ara Güler’le ilgili soruda çocukların ‘Anı' ‘Biyografi' ikileminde kaldıkları kaydedildi.

MERVE’NİN BABAANNESİ SORUSU
Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz da, sınav sonrası Oğuzkaan Koleji öğrencileri ile yaptığı görüşmeler sonucunda TEOG birinci oturumunu değerlendirdi. Yılmaz’ın değerlendirmeleri şöyle:

‘UNUTMAK’LA İLGİLİ SORUYA TAKILMIŞLAR
Türkçe sorularının geçen yılların sorularına göre daha uzun ve çıkarım yapmayı gerektiren sorulardan oluştuğunu belirttiler. Öğrenciler özellikle “unutmak “ ile ilgili bir soruya ve cümlenin akışı ile ilgili bir soruya takılmışlar.
Ayrıca son haftanın konusu olan cümlenin öğelerinden iki soru gelmiş. Oysa daha uzun süre işlenmiş olan fiilimsi konusundan bir soru gelmiş genel anlamda bütün öğrencileri Türkçe zorlamış. Sınavın seçici dersi Türkçe gibi görünüyor.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından iki tanesi öğrencileri zorlamış . Geçmiş yıllara göre bu yılki sınav öğrencilerin daha fazla zorlanmalarına neden olmuş . Öğrencilerin belirttiğine göre Merve'nin babaannesine sormamış olması gereken soru öğrencilerin en çok zorlandığı soru olmuş. Bu soru verilen bilgiden öğrencinin çıkarım yapmasını gerektiren bir soru olduğu anlaşılıyor.

MATEMATİK KOLAYMIŞ
Matematik soruları son üç yılın TEOG sorularına paralel hazırlanmış önceki yılların matematik sorularını çözmüş olan öğrenciler bu sınavda daha şanslı olmuşlar. Genel olarak belki bir soruda biraz zorlanmış olabilirler. Ancak bu günkü sınavın kolayı matematik olmuş gibi görünüyor.

SAYI DOĞRUSU SORUSU MÜFREDAT DIŞI MI?
Sınav ile ilgili yorumlara bakıldığında öğrencilerin özellikle matematik testinde yer alan sayı doğrusu sorusunun hem hatalı hem de müfredat dışı olduğu görüşü hakim.
Ancak yetkili mercilerden henüz soru ile ilgili bir açıklama gelmedi.




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.