Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NİLVAK Değil Bozbey Vakfı

Mustafa Bozbey hakkında gündeme gelen iddialar bitmek bilmiyor. Bu kez de Bozbey’in kardeşi Ertan Bozbey’in NİLVAK’a ait Porsche marka aracı kullandığı iddia edildi. Bu araç daha önce de Mustafa Bozbey tarafından kullanılıyordu.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2019 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
NİLVAK Değil Bozbey Vakfı

Murat DORUK

Kuruluş amacı Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında, öncelikle Nilüfer ilçe halkına yönelik olmak üzere her türlü sosyal, kültürel, eğitsel, sportif ve sanatsal konularda etkinliklerde bulunmak ve Nilüfer halkından ve Nilüfer Belediyesi personelinden ihtiyaç sahibi olanlara maddi ve manevi yardım etmek olan Nilüfer Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Vakfı’nı(NİLVAK) Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey aile şirketine çevirerek kendi menfaatleri uğruna kullandığı iddia ediliyor. Mustafa Bozbey’in kardeşi ve Bozbey İnşaat Yönetim Kurulu üyesi olan Ertan Bozbey iddialara göre NİLVAK’a ait Porsche marka lüks aracı şahsı için kullanıyor. Bu araç daha önce de Mustafa Bozbey tarafından kullanılıyordu. İddiaya göre Ertan Bozbey’in Antalya’da yaptığı inşaat işlerinden dolayı çok fazla haczi bulunduğu için NİLVAK’a ait bu aracı kullanıyor.

YÖNETİM AİLEDEN

NİLVAK belediyenin bir vakfı olmasına rağmen Yönetim Kurulu Mustafa Bozbey, Seden Bozbey, Hüseyin Bozbey, Ramiz Bozbey ve Serhat Bozbey isimlerinden oluşuyor. Vakıf, Küçük Sanayi Açık Oto Pazarı’nın işletmesini yaparken, bünyesinde NİLVAK Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Nilvak Kreş ve Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi, Altınşehir SİDE Bozbey Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile yaz spor okullarını da bulunduruyor. Mustafa Bozbey Büyükşehir’de, Turgay Erdem de Nilüfer’de seçimi kaybetse bile Bozbey NİLVAK üzerinden vakfın kira ve gelirlerini almaya devam edebilecek.

KIZINA DA NİLVAK’TAN SİGORTA

Daha önce çıkan başka bir iddiaya göre 6 Aralık 2012 tarihinde ise Bozbey’in kızı Side Bozbey, aylık brüt 2 bin 797 lira 56 kuruş maaşla, NİLVAK’ta çalışmaya başlamış. Yani, başkanın kızı, asgari ücret alırken birden asgari ücreti ikiye katlamış. Bu bilgilere devletin resmi kayıtlarının incelenmesi üzerine SGK kayıtlarında 1.072.476 sicil numarası ile işlem gören Bursa Nilüfer Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Vakfı’nın ücret bordolarında Side Bozbey’in ismine rastlandı. Hem belediye başkanı hem de NİLVAK’ın başkanı olan Mustafa Bozbey’in kızının NİLVAK’ta işe giriş tarihi 6 Aralık 2012. Bir kamu görevlisi veya belediye başkanı kendi kızını, kendi kurduğu ve halka yardım edeceğine söz verildiği bir vakıfta çalışmış gibi gösterip, maaş ödenmesinin halk tarafından bilinmeli. Çünkü iddialara göre, başkanın kızı sürekli mesaiye gelmiyordu. Hatta hiç mesaiye gelmiyordu. Çünkü gelmesi mümkün değildi. İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim gören birisi, okul saatlerinde nasıl olur da Bursa’da mesai başında olabilir? Okulda devam mecburiyeti var. Başkanın kızı okulda derslere giriyor. Eğitim alıyor. Ama aynı gün ve aynı saatlerde ise NİLVAK’ta çalışıyormuş gibi gösteriliyor. Üstünü üstlük maaş ödeniyor. SGK’sı ödeniyor. Hem de 30 gün sürekli tam çalışma gösteriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.