Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer’in karanlık yüzü!

Yerel seçimlere günler kala WhatsApp şikâyet hattımıza Nilüfer’den kötü görüntüler gelemeye devam ediyor. Bu kez de Ataevler Barış Mahallesi sakinleri başlarına gelenleri tek tek anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2019 23:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2019 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer’in karanlık yüzü!

Murat DORUK

Yıllardır Nilüfer Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Mustafa Bozbey,  ‘Gülümseyin Nilüfer’desiniz’ sloganı çürümeye yüz tuttu. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Bozbey bu sloganı seçimi kazandığı takdirde tüm Bursa için yenileyeceğini dile getirse de Nilüfer halkı gerçeğin öyle olmadığını söylüyor.  WhatsApp şikâyet hattımıza gelen bilgi ve fotoğraflarda ise ilçenin dört bir yanından vatandaşlar seslerini duyurmaya çalışıyor.

İSYAN BÜYÜYOR…

İlçe yönetiminin kendilerini unuttuklarını anlatan vatandaşlar şikayet hattına gönderdiği mesajda, 26 yıldır aynı bölgede ikamet ettiğini belirterek, ‘Bursa'nın en iyi semtlerinden biri olan Ataevler’de Barış Mahallesi’nde oturuyorum. Nilüfer’in ağlayan yüzünü kimse görmüyor. Müstakil bölgeye asfalt bile atılmadı. Hala sobalı, doğalgaz verilmiyor ama elektrik su var. Yıllardır yıkılacak dendi bu yüzden evlerine kimse bakım yaptıramıyor. Bu belirsizlikler inanın bizi mahvediyor. Yetkililere, bu işin sorumlularına, devlet büyüklerimize lütfen ama lütfen iletin. Herkes mahallece mağdur’ diyor.

BİR TÜRLÜ GÜLEMEDİK!

Yine Barış Mahallesi’nde oturan ve ihbar hattına attığı mesajla sesini duyurmak isteyen bir başka okurumuz ise yardım çığlığını şöyle dillendiriyor: “Barış mahallesi sakinleri olarak yıllardır gülemedik. 30 senedir bu mahallede ikamet ediyoruz hala doğalgazımız ve asfalt yolumuz yok.  Defalarca nilüfer belediyesi başkanı Mustafa Bozbey’e şikâyetlerimizi bildirdik ama hiç bir sonuç alamadık.  Koskoca Nilüfer’de sağımız solumuz site ile çevrili biz hala kömür yakıyoruz artık buna biri dur demeli ve mağduriyetimiz giderilmeli.”

BİRİ ARTIK DUR DESİN!

Vatandaşlar Barış Mahallesi’nde asfalt ve doğalgaz sorunlarının yanı sıra kendilerini yapılan ayrımcılık ile ötekileştirilmiş hissettiklerini belirtiyor. 10 senelik binaların dönüşümünün gerçekleştiğini belirten sakinler, “Biri artık bunlara dur desin” şeklinde isyan ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.