Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer'den vatandaşlara deprem çantası

Deprem gerçeğini unutmayan Nilüfer Belediyesi, vatandaşlara depremde ihtiyaç halinde kullanılması için çanta dağıtacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2014 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2014 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer'den vatandaşlara deprem çantası

Depreme yönelik Türkiye’ye örnek çalışmalara imza atan Nilüfer Belediyesi, yaptığı protokolle bu konudaki hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu. Deprem anı ve sonrası kullanılmak üzere acil ihtiyaç malzemeleri bulunan çantalar Nilüferlilere dağıtılacak. İlk etapta on bin adet dağıtılacak çantaların beş bini mahalle komitelerinin belirlediği isimlere verilecek. Diğer kısmı ise sosyal medyada paylaşılacak olan deprem anı, öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri anlatan kısa filmi izleyen ilk beş bin kişiye dağıtılacak.

Bu konuda protokol Nilüfer Belediyesi ile ERC firması arasında imzalandı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye’de deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini kaydederek, “17 Ağustos depreminin üzerinden 15 yıl geçti, ama halen gereken tedbirler alınmadı. Ülkemizde kamu kurumlarının binalarında yapılması planlanan güçlendirme çalışması yapılmadı. Hükümet kentsel dönüşüm için vatandaşı harekete geçirecek teşvik edici uygulamalar yapmalı. Vergi-KDV muafiyeti, uzun vadeli düşük faizli kredi gibi uygulamalar dönüşümü hızlandıracaktır. Rant odaklı, yoğunluğu artırıcı planlar yapmak şehirlere ihanettir. Biz Nilüfer Belediyesi olarak ilçemizde 1999 öncesi inşa edilen binalarla ilgili deprem envanteri yaptık. Yüzde 8’lik bölümünde depreme dayanıksız raporu çıktı. Ama üzülerek söylemeliyim ki bu binalarda insanlarımız mecburen yaşamaya devam ediyor” dedi.

Nilüfer Belediyesi olarak deprem yönelik önemli projelere imza attıklarını ifade eden Bozbey, “Nilüfer’de Türkiye’ye örnek hayata geçirdiğimiz deprem izleme istasyonlarımızın sayısını 9’dan 20’ye çıkarttık. 9 tanesinden canlı veriler alıyoruz. Bu proje diğer kurum ve çevre illere de örnek oldu. Deprem çadır alanları, engelli takip sistemi gibi depreme yönelik projeler yürütüyoruz. Bugün de ‘deprem çantası’ projemizle Nilüfer’de ilk etapta on bin çanta dağıtacağız. Bunların yarısı mahalle komitelerimiz aracılığıyla belirlenen kişilere dağıtılacak. Diğer kısmı da hazırlanan ve sosyal medyada paylaşılacak olan deprem anı, öncesi ve sonrası hakkında yapılması gerekenleri anlatan kısa filmimizi izleyen ilk beş bin kişiye dağıtılacak. Çantalarımızın içerisinde deprem sonrası gereken bütün acil ihtiyaç malzemeleri bulunuyor” diye konuştu.

Çantalarda bardak, ilk yardım çantası ve kitapçığı, plastik tabak, el feneri, radyo, plastik kaşık, kalem pil, kilitli torba, düdük, defter, çakı, kalem, mum, koli bandı, kibrit ve çakmak, ıslak mendil, su, tuvalet kağıdı, antibakteriyel jel, çöp torbası, toz maskesi, şal, iş eldiveni bulunuyor. Çantaların kısa sürede bütün Nilüfer sakinlerine dağıtılması planlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.