Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer’de Müzik Festivali heyecanı

Türkiye’nin en büyük müzik festivallerinden biri olan Nilüfer Müzik Festivali, bu yıl da zengin sanatçı listesiyle on binlerce kişiyi ağırlamaya hazırlanıyor.Müzikseverler, Balat Atatürk Ormanı’nın eşsiz güzelliğinde 4 gün boyunca...

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2017 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2017 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer’de Müzik Festivali heyecanı

Türkiye’nin en büyük müzik festivallerinden biri olan Nilüfer Müzik Festivali, bu yıl da zengin sanatçı listesiyle on binlerce kişiyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Müzikseverler, Balat Atatürk Ormanı’nın eşsiz güzelliğinde 4 gün boyunca müziğe doyacak. Festivalde müziğin en iyi isimleri 3 ayrı sahnede eğlence dolu anlar yaşatacak. Duman, Cihan Mürtezaoğlu, InHoodies, Gaye Su Akyol, Adamlar, Bubituzak, Flört, Gevende, Sattas, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Büyük Ev Ablukada: Fırtınayt, Akın Sevgör, Jakuzi, Korhan Futacı ve Kara Orkestra, İlhan Erşahin, Kaan Düzarat, Hey! Douglas gibi son dönem yerli sahnenin öncü isimlerinin yanı sıra dünya sahnesinden Maximo Park, La Pegatina, Erik Truffaz, Txarango, Men With a Plan, La Caravane Passe, Dubioza Kolektiv feat. Dzambo Agusev gibi isimler de müzikseverlerle buluşacak.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nde düzenlediği basın buluşmasında, Müzik Festivali’nin kısa sürede bir marka haline geldiğine dikkat çekti. Bozbey, Nilüfer Müzik Festivali Yürütme Kurulu’nu oluşturan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner ve Basın Danışmanı Hande Koç’un katıldığı buluşmada, bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Nilüfer Müzik Festivali hakkında bilgi verdi.

Konuşmasına, son yıllarda doğaya verilen tahribatın ne denli ciddi boyutlara ulaştığına dikkat çekerek başlayan Başkan Bozbey, festivalin bu anlamda önemli bir misyon üstlendiğini dile getirdi. Sadece bir müzik festivali düzenlemediklerinin altını çizen Bozbey, festivalin aynı zamanda farklılıkları yan yana getirme misyonu üstlendiğini dile getirdi. Aynı zamanda sosyal sorumluluk görevi üstlenen festivalin, çeşitli dernek ve STK’lara da festival ortamında aynı anda pek çok insana ulaşma imkânı sunduğunu da vurgulayan Bozbey, Nilüfer Müzik Festivali’nin yapısını “Söyleyecek sözü olan festival” olarak dile getirdi. Bozbey, Nilüfer Müzik Festivali’nin, müzikle toplumu birleştirme gibi bir amacı olan, tüm ayrılıklara meydan okuyan bir buluşmanın ne kadar yerinde olduğunu da gözler önüne serdiğini vurguladı.

Başkan Bozbey, farklı uygulamaları ve ilkleriyle Türkiye’de ve yurtdışında övgüler ve ödüller alan Nilüfer Müzik Festivali’nin, bu yılki sloganının Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye’nin 2017 yılı küresel hedeflerinden birisi olarak belirlenen “Sorumlu Tüketim ve Üretim” olduğunu açıkladı. Bozbey şöyle devam etti:

“Festivale hem katılanların hem de yer alacak kurum ve markaların ‘sorumlu tüketim ve üretim’ konusunda daha da bilinçlenmesini hedefliyoruz”.

Başkan Bozbey, Avrupa Festivaller Birliği “YOUROPE”a Türkiye’den üye olan tek kamplı festival olan Nilüfer Müzik Festivali’nin, bu yıl 120 bin müzikseveri bir araya getirmeye hazırlandığını ve 15 bin kişinin de kamp yapmasının planlandığını belirtti.

Nilüfer Müzik Festivali’nin gerçekleştirilecek atölyeler, oyun alanı, tasarım stantları, farklı ve yerel yeme-içme duraklarıyla katılımcılara bol müzik, bol eğlence vaat ettiğini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel” sloganıyla bütün müzik tutkunlarına çağrıda bulundu.

Ödüllü festival

2015 yılında yapılan Nilüfer Müzik Festivali’nin ilkinde katılımcılar bilet almak yerine bağışta bulundu ve elde edilen gelirin tamamı Tohum Kütüphanesi için kullanılmak üzere Ekolojik Yaşam Derneği’ne (EKODER) bağışlandı. Nilüfer Müzik Festivali bu çabasıyla daha çok sayıda ödüle değer görüldü.

The Gren Organisation tarafından İngiltere’de düzenlenen International Corporate Social Responsibility Awards’da, yaptığı bağış projesi ve çevreci uygulamaları sebebiyle Nilüfer Müzik Festivali “Altın Ödül”le taçlandırıldı. 2016 yılında da ATRAX Fuarı kapsamında Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen Shining Star Awards - 2016 Eğlence ve Rekreasyon Ödülleri’nde Nilüfer Müzik Festivali “En Başarılı Festival” ödülünü kucakladı. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde halkın oylarıyla “En İyi Müzik Festivali” seçilen Nilüfer Müzik Festivali, SODEM tarafından da “Sanat, Kültür ve Turizm Ödülü”ne değer görüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.