Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer’de iddialar bitmiyor

Bursa Haber Gazetesi’ne konuşan Bülent Aysel, Nilüfer’de iş yapmak isteyen kim varsa önce Nilvak’a bağış yapmadan işlerinin yürümediğini, Mustafa Bozbey ve Turgay Erdem’in yıllarca kanunsuzca iş yaparak hem insanları hem de Nilüfer’i sömürdüğünü iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2019 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer’de iddialar bitmiyor

Murat DORUK

Nilüfer eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bir dönem sağ kolu olan Bülent Aysel Bursa Haber Gazetesi’ne bomba açıklamalarda bulundu. Gazetemize yaptığı açıklamada Mustafa Bozbey’in bütün kirli çamaşırlarını kamuoyuyla paylaşacağını söyleyen Aysel şunları söyledi: “Bozbey ile ilk tanışmamız 1996 yılında oldu. Küçük Sanayi’de dükkânım vardı. O zaman Mustafa Bozbey, aracıyla ilgili bakım, onarım işleri için bana gelirdi. 2003 yılına Bozbey’in Özlüce’de Lokman Hekim isminde sitesi vardı. O siteden daire almak isteyen arkadaşım olan Rahmi Kurtkaya, yanıma gelerek Bozbey’le konuşmamı ve kendisine siteden bir daire vermesini istedi. Ben de Rahmi Kurtkaya’yı alarak Bozbey’in yanına gittim. Konuştuk ve 35 bin liralık daireyi bize, 20 bin liraya verdi.

3,5 YIL HAPİS YATTIM

Bu olaydan sonra, 2007 yılında işimi bırakıp, yanında çalışmamı teklif etti. Bana Nilüfer Belediyesi’nde Turgay Erdem’in yanında oda tahsis etti. Getir götür işlerine bakıyordum. Ben de zamanla belediyede dönen usulsüz işleri gördüm. Bozbey, her türlü kanunsuzluğu yapıyordu. Beni bir süre kullandıktan sonra kurtulmak istedi. Sonra beni belediyeden attı. Üzerime bir sürü dava açtı. Ben de gördüğüm haksızlık ve usulsüzlükleri savcılığa defalarca şikayet ettim, lakin Bozbey hakkında hiçbir işlem yapılmadı. O dönem psikolojim bozulmuştu ki intihar girişiminde bile bulundum.  Bana yapılan bütün haksızlıkların yanında 2013-2017 yılları arasında 3,5 yıl da hapis yattım.

ÖNCE NİLVAK’A BAĞIŞ

Diğer yandan arsalarla ilgili taraflarla Turgay Erdem muhatap oluyordu. Ancak arada sürekli ben kalıyordum. Nilvak’a bağış yapılmadan hiç kimsenin işi yürümüyordu. Nilüfer’deki müteahhitlerin geneli, işleri için Nilvak’a bağışta bulundu. Tabi bu bağışlar gayrı resmi bir şekilde yapılıyordu. Şöyle söyleyeyim, Gazi Caddesi’nde A.K. isimli şahıs belediyenin arsasını almak istiyordu. O dönem Bozbey’e çok yakın çalıştığım için yanıma gelmişti. Arsa için aracı olmamı istedi. Beraber Bozbey’in yanına gittik ve olayı anlattık. Sonra müteahhitten Nilvak’a bağışta bulunmasını istedi. A. K. ile birlikte Eski Karaman’da bulunan Nilvak Tesisleri’nde bir poşet dolusu parayı Bozbey’e ofisinde teslim ettik. Bu konuda o dönem orada çalışan Nilvak çalışanları da şahittir. Lakin Bozbey, parayı daha sonra iade ederek arsayı başkasına verdi. Mesela Tuna Caddesi’nde bulunan Y. İnşaat’a ait arsanın yanındaki yeri cüzi bir bedelle A.Y. isimli şahsa verdi. Diğer yandan Nova İnşaat Bozbey’in şirketidir. Böyle kanunsuzluklar olduğu bir dönemden geçtim. Bozbey ve Erdem’in tüm kirli işlerinin ortaya çıkarılmasını istiyorum. Bütün bu olup bitenleri Bursalıların öğrenmesi lazım. Her şeyi Bursa Haber Gazetesi’nden kamuoyuyla paylaşacağım.

HARPUT’TAN TEHTİD

Hatta o dönemin Bursa Valisi Şahabettin Harput bana, Bunlarla uğraşmamamı, aksi taktirde benim için iyi şeylerin olmayacağını söyleyerek, beni tehdit etmişti.  Bu şekilde bunların FETÖ ile bağlantısı da olduğu aşikârdı. Birkaç defa bunlarla ilgili FETÖ dilekçemi de verdim, lakin hiçbir netice alınmadı.

HAKLILARIN YANINDAYIZ

Biz de Bursa Haber olarak, her zaman doğruların ve haksızlığa uğrayanların yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Sayfalarımız, cevap haklarını saklı tutmak kaydıyla haksızlığa uğrayan herkese açık.

Bursa Haber Gazetesi’nin son dönemde rüşvet ve yolsuzlukla ilgili haberleri yakından takip ettiğini söyleyen Aysel, bundan dolayı buraya başvurduğunu söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.