Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer'de Cumhuriyet yürüyüşü

Türkiye Cumhuriyeti’nin 91’inci kuruluş yıldönümü Bursa Nilüfer’de görkemli bir törenle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 22:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2014 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer'de Cumhuriyet yürüyüşü
 Türkiye Cumhuriyeti’nin 91’inci kuruluş yıldönümü Bursa Nilüfer’de görkemli bir törenle kutlandı.

Cumhuriyet’in 91’inci yılında Nilüfer muhteşem bir kutlamaya sahne oldu. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’na sığmayan on binlerce Cumhuriyet sevdalısı, Bayramı’nı geçtiğimiz yıla oranla daha yoğun bir katılım ve büyük bir coşku ile kutladı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda toplanan yaklaşık 50 bin Nilüferli, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle ışıl ışıl görüntüler oluştururken, hep bir ağızdan söylenen marşlar ve sloganlarla yürüdü. Yürüyüşte en büyük ilgiyi Atatürk’e benzerliği dikkat çeken vatandaş gördü. Yaşlı, genç, çocuk demeden yürüyüşe katılan on binlerce kişi, Cumhuriyet’in 91’inci yılında 10. Yıl Marşı'nı söyleyerek coşku dolu anlara imza attı.

"Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ne Mutlu Türk'üm diyene" sloganları atan Nilüferliler, yaklaşık 1 saat süren yürüyüşün ardından etkinlik alanına ulaştı. On binlerce kişi konser alanına sığmayınca Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda insan seli oluştu. Coşku dolu binlerce vatandaşa seslenen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tarihe damgasını vuracak bir konuşma yaptı. Başkan Bozbey kürsüye Nilüferli çocuk ve gençlerle çıktı. Bozbey, “Cumhuriyetimizin 91’inci yıldönümü kutlu olsun. Gururluyuz, coşkuluyuz, duygu doluyuz. Geçen yıl burada on binlerdik, şimdi iki katıyız. Nilüfer’de lodos gibi esip Cumhuriyet’e sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bizlere parlak bir gelecek, onurlu bir yaşam, tam bağımsız, çağdaş ve ulusal bir devlet armağan edenlere sonsuz minnet duyuyorum. Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir” dedi.

Törenlerde yapılması planlanan Sertap Erener, konseri Karaman’da maden ocağında mahsur kalan 18 madenci nedeniyle iptal edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.