Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer’de ‘altın’ vurgun!

Nilüfer Belediyesi’nin ihalede yolsuzluk yaptığı İçişleri Bakanlığı’nın raporuyla ayyuka çıktı. Belediyenin bu kez de yurt olması için açtığı ihaleyi paravan bir şirket aracılığı ile Metin Ceylan’a verdiği anlaşıldı. 45 milyonluk vurgunun yapıldığı ihalede Bozbey dâhil 22 kişi mercek altında…

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2019 23:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2019 02:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer’de ‘altın’ vurgun!

Murat DORUK

Usulsüzlük, ihaleye fesat karıştırma ve ardı arkası kesilmeyen birçok iddianın odak noktası Nilüfer Belediyesi yine şaşırtmadı… Belediye bu sefer de yurt olması içi ayrılan ve ihaleye verilen alanın paravan bir şirket aracılığı ile Metin Ceylan’ın sahibi olduğu Altınşehir Koleji’ne devretti. Mustafa Bozbey’in Metin Ceylan ile yakın aile ve arkadaşlık ilişkisi olduğu da biliniyor. İlçenin kalbinde bulunan 4 bin 700 metrekarelik alanın Nilüfer Belediyesi’nden 4 bin 153 liraya kiraya verildiği, oradan da Altınşehir Koleji’ne ise aylık 155 bin TL’te kiraya verildiği ise yine İçişleri Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu raporda ayrıntıları ile ye alıyor.

45 MİLYONLUK VURGUN!

Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey tarafından Altınşehir’in en değerli alanların birinde yaptığı ihaledeki usulsüzlükler de rapora tek tek yansımış. MAÇA Ltd. Şti. ve MET-C Turizm Hizmetleri Tic. Ltd. Şti. gibi şirketlerin adının geçtiği dosyada, 4 bin 700 metrekarelik alanın 25 yıllığına kiralandığı ve yolsuzluk boyutunun 45 milyon TL’yi aştığı yazılıyor. Nilüfer Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ihalede ortaya çıkan belgeler bununla da bitmiyor.

BOZBEY DÂHİL 22 KİŞİYE SORUŞTURMA…

Bursa Haber Gazetesi’nde yayımlanan ve Nilüfer Belediye Başkanı’nın ihalede yolsuzluk ve usulsüzlük dosyaları da teker teker birikiyor. Yine İçişleri Bakanlığı’nın raporuna yansıyan bilgilere göre, ‘Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyesi’nin üst düzey yönetim kadrosu dâhil toplam 22 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ihaleye fesat karıştırma başlıklı ilgili maddeleri kapsamında olduğuna dair yeterli delil ve emare niteliği olduğu anlaşılmıştır. Yine ilgili maddeler uyarınca soruşturmanın yetkili ve görevli Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.’ denildi. Öte yandan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da ilgili kişiler ile işlem başlatmasının an meselesi olduğu öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.