Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer Deresi artık temiz akacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘sağlıklı şehir’ hedefiyle çalışmalarına hız veren BUSKİ Genel Müdürlüğü, 2 yıl içerisinde Nilüfer Deresi’nin temiz akacağını ve pis kokunun sona ereceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2014 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2014 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer Deresi artık temiz akacak

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın değerlerinden Nilüfer Deresi’nin temiz akması için bir süre önce başlattığı çalışmalarına hız verdi. Büyükşehir Belediyesi’nin BUSKİ aracılığıyla gerçekleştirdiği çalışmalarla Nilüfer Deresi kurtarılacak. Nilüfer Deresi’nin temiz akması için kolları sıvayan BUSKİ, 2 yıl içerisinde yeni arıtma tesislerinin devreye girmesiyle hem derenin temiz akmasını sağlamayı, hem de kirlilikten kaynaklanan kokunun giderilmesini hedefliyor.

Konuyla ilgili plan, proje ve yatırımlarının tamamlandığını belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, 2 yıl içerisinde Nilüfer Deresi’nin temiz akacağı ve kötü kokunun ortadan kaldırılacağı müjdesini verdi. Bunun için öncelikle Gürsu ve Kestel’deki evsel atıklar ile sanayi tesislerinin atıklarının arındırıldığı Yeşil Çevre Arıtma Tesisi’nin kapasitesinin artırılması üzerinde durulduğunu dile getiren Çetinavcı, “Yeşil Çevre Arıtma Tesisi’nin kapasite artırımı, Nilüfer Deresi’nin temiz akması için şart. Bununla ilgili çalışmalar yapıldığını ve sonuca ulaşılmak üzere olunduğunu biliyoruz. Yine BUSKİ olarak 12 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiğimiz 9 bin 200 metreden oluşan Samanlı Kolektörü inşaatında sona yaklaşıldığını da belirtmek isterim. Nilüfer Deresi’nin yeniden Bursa’ya kazandırılmasını hedefleyen Samanlı Kolektörü Doğu Atık Su Arıtma Tesisi ile Vakıfköy arasında kalan Millet, Samanlı, Kumlukalan, İsabey, Demetevler, Değirmenönü, Karapınar, Yenidoğan, Şirinevler, Arabayatağı, Çınarönü, Demirtaş ve İsmetiye mahallelerinden dereye akan atık suyun arıtma tesisine getirilmesini sağlayacak. Nilüfer Deresi’nin yeniden Bursa’ya kazandırılmasını hedefleyen Samanlı kolektörü inşaatında sona yaklaşıldı. Kolektörün tam kapasite ile hizmete girmesiyle ‘temiz Nilüfer’ hedefinde çok önemli adım atılmış olacak. Samanlı kolektörü ile şehrin doğu yakasındaki atık suların Nilüfer Deresi’ne deşarjını önleyen çalışmamızın yanı sıra Bağlarbaşı’nın bir bölümü, Yunuseli, Güneştepe, Yeniceabat, Çeltik, Armutköy, Panayır, Doğanevler, İsmetiye, Yalova Yolu Özdilek arkasındaki Panayır Köprüsü ile Küçükbalıklı Köprüsü arasında kalan bölge, Serme, Barakfakih Sanayi Bölgesi’nin bir kısmı ve Gürsu TOKİ’nin kanalizasyon atıklarını Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaştıracak altyapı projesinin anlaşmasını imzaladık. Proje 2 yıl içerisinde hizmete girerek, Nilüfer Deresi’nin temiz akması yolunda çok önemli bir işlevi yerine getirecek” dedi.

Doğu Arıtma Tesisi’nde arıtma sonrası oluşan çamur çökeleğinin biriktirildiği lagünlerden etrafa yayılan gaz çıkışının da kokuya sebebiyet verdiği ifade eden Çetinavcı, bununla ilgili ön tedbir olarak lagünlerin önüne duvardan set çekildiğini, 2 yıl içerisinde hizmete girmesini hedefledikleri çamur yakma ünitesi ile kokuya son vereceklerini vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.