Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer'de hep aynı mantık: ‘Ben yaptım oldu’

Nilüfer Belediyesi’nin kanun tanımaz, yönetmelik tanımaz, “ben yaptım oldu” mantığı ile hareket etmesiyle ortaya çıkan ve halkımız arasında da “rant hokkabazlığı” şeklinde yorumlanan bu gelişmeleri, belgeleriyle sizlere sunuyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2019 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2019 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer'de hep aynı mantık: ‘Ben yaptım oldu’

Murat DORUK

Akıl almaz iddia ve uygulamalarla karşılaşılan bu olaylar zincirlerinin en önemli eksikliği ise muhalefet partilerinin bu konuları hiç gündeme getirmemiş olması. Medya’nın da şimdiye kadar bu konuları görmemiş olması. Görmek istememesi. Biz, halkın haber alma ve bilgilendirme görevi üstlenen gazetecilik mesleğinin gereği, bu konuları gündeme getirdik. Haberimizde ismi geçen kamu kurum ve kuruluşları ise özel ve tüzel kişilerin cevap hakları bakidir. Onlarda, bildiklerini veya konuyla ilgili açıklama yapmaları halinde, gazete sayfalarımız onlara da açıktır. Nilüfer Belediyesince hazırlanan 18. Madde projesi kapağında en üstteki doldurulması gereken işlemin cinsi satırının boş bırakılmıştır. O dönemde Kadastro Müdürlüğünde Kontrol Mühendisi olan Gürkan Öz’ün böyle bir işlemin altına imza atabilmesi, daha sonra Nilüfer Belediyesine geçiş yaptırılarak, kentsel dönüşüm sorumlusu yapılması diyet borcunun ödenmesi olması gerek.

SÖZDE ŞUYULANDIRMA

2010 yılında yapılan ve kabul ettirilen bu sözde şuyulandırma ile Nilüfer Belediyesi 2168 ada 9 sayılı parsel de B-2 ticari yapılanma hakkı verilen 419,10 m2’lik bir imar parseli sahibi yapılıyor. Mayıs 2014 yılında bu parselde yapılan bir cins değişikliği işleminde 2168 ada 9 sayılı parselin malikinin Verev İnş. Özel Eğt. Öğrt. A.Ş. olması Nilüfer Belediyesinin bu parseli sattığının ortaya çıkmasına neden oluyor. Verev A.Ş. adlı şirket ise parseli Savcı Top isimli şâhısa devrederek, kamuya ait olan ve park olarak kullanılması gereken parsel, 3.şahısların elinde rantı yüksek arsa haline getirilerek, kamu hakları yok edilmiştir.

SONUÇ

Bugün neredeyse yapımı yasadışı bir şekilde sürdürülerek bitirilme aşamasına getirilen BARAKA PALAS’ın yeşil alandan üretilen 1454 ada 2 parsel olarak,22.03.2010 tarihinde Tapu Sicilinde oluşturulmuş idi. Buna karşılık İhsaniye, 779,84m2’lik 2168 ada 8 parselin tamamı parka terk edilmişti. Tamamı parka terk edilen 2168 ada 8 parseldeki imar plan değişikliği ise 05.05.2010 tarihinde NBM kabul edilmiştir. En değerli yerdeki yeşil alandan peydahladığınız ticari arsayı, diğer arsaları parka terk başa baş takas ile üreteceksiniz. İki ay geçmeden parka terk ettiğiniz arsayı, kamu yararı diyerek imar plan değişikliğine götürerek, ne idüğü belirsiz şuyulandırma ile sonuçta 3.şahıslara ticari arsa olarak vereceksiniz. Nilüfer Belediyesi 779,84 m2’den park alanından 419,10 m2 ticari alana dönüştürdüğü 8 parselde (dönüşüm sonucu 9 parsel oldu) kamunun 360 m2’lik bir yeşil alanını da yok etmiştir. Yapılan şuyulandırmanın yasal bir altlığı da bulunmamaktadır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.