Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer'de 'eşe dosta rant dağıtımı'

Nilüfer Belediyesi tarafından mahalle parkları, çocuk parkları ve yeşil alanlara yönelik betonlaşma ve ticarete açılmasıyla ilgili iddiaları inceleyen İçişleri Bakanlığı, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve 62 arkadaşı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2019 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2019 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer'de 'eşe dosta rant dağıtımı'

Murat DORUK

Nilüfer bölgesindeki yeşil alanların ve hazineye ait olan arsa ve arazilerin Belediye tarafından ticarethane dönüştürüldüğüne dair senelerdir yapılan tartışmalar ve şikayetler, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri tarafından incelendi. 2004 ve 2017 yılları arasındaki uygulamalarla ilgili yapılan incelemelere göre, Başkan Mustafa Bozbey’in aralarında pek çok CHP sempatizanında bulunduğu bazı kişilere, yeşil alanları restaurant, kafeterya, satış merkezleri, çay ocakları gibi gelir getiren ticaret merkezlerine dönüştürülmesine izin verdi. Bazıları Belediyeye ait olmadığı halde bu yerleri de tapusuz oldukları halde “ben yaptım oldu” mantığı ile hareket ederek eşe dosta dağıtan CHP’li başkan Bozbey’in yaptığı bu uygulamalar, bürokratlar ile Belediye Meclis üyelerinin başlarına bela olacağına benziyor.

‘YÖNETİM İLKELERİNE AYKIRI’

Bakanlıkça yapılan incelemelerde, bu tür yerlerin amaç dışı kullanıldığı ve ranta açıldığına dair raporlar tanzim edildi. Mahallelerin ve yerleşim alanlarının yeşil alan ihtiyaçlarının karşılanması, kamu hizmet alanlarının karşılanması, çocukların oyun alanlarının yapılması, ailelerin ve halkın dinlenme amaçlı kullanımına açılması gereken parkların yapılması gerekirken, bu bölgelerin kişiye özel ticarethane haline getirilmesinin hem İmar Kanunlarına hem de kent yönetim ilkelerine aykırı olduğu ileri sürüldü.

‘62 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA’

Bakanlığın yaptığı araştırmalara göre, bu park, yeşil alanlar ve belediye hizmet alanları, rantiye haline getirilirken İhale Kanununa aykırı hareketlerin de yapıldığı iddia edildi. İçişleri Bakanlığı bu nedenle 8 Haziran 2018 tarihinde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı ve 31 Mart Mahalli seçimlerde CHP’den Nilüfer Belediye Başkan adayı olan Turgay Erdem, bürokrat başkan yardımcıları, daire müdürü, bürokratlar ve Belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 62 kişi hakkında, “Güveni kötüye kullanma” ve “ihaleye fesat karıştırma” iddiasıyla soruşturma açılıp yargılanmaları istemiyle suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.