Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer Belediyesi çileden çıkarıyor

Nilüfer ilçesi Özlüce Ahmet Taner Kışlalı Caddesi’nin ara sokaklarındaki araç parkı, halkı canından bezdirdi. Yaya kaldırımları otoparklarla işgal edilirken, vatandaşlar, asfalt zeminden korka korka geçip evlerine gidebiliyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2019 02:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer Belediyesi çileden çıkarıyor

MURAT DORUK

Nilüfer ilçesindeki Belediye yönetiminin vurdum duymaz uygulamaları nedeniyle güç durumda kaldıklarını belirten vatandaşlar, yaya kaldırımlarını işgal eden otoparklanması ve işyerlerinden şikayetçi oldular.

Özlüce Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesine çıkan 332. Ve 325. Sokaklarda oturan vatandaşlar, işyerlerinin mekan genişletme adına yaya kaldırımlarını kendi iç bünyelerine aldıklarını, belediyenin ise yapılan tüm şikayetlere rağmen bu olayları görmezden geldiğini iddia ettiler.

Yine aynı sokaklardaki düzensiz otoparklanması nedeniyle evlerine yaya olarak gitmekte güçlük çektiklerini öne süren vatandaşlar, yeşil alanların korunmadığını, otoparklara engel olunmadığını ve vatandaşların bu caddelerden geçerken eziyet çektiklerini ileri sürdüler.

Konuyla ilgili olarak Nilüfer Belediyesine sayısız şikayetlerde bulunduklarını öne süren vatandaşlar, “yolumuzda BUSKİ ile ilgili, Büyükşehir ile ilgili şikayetler vardı. Ana bulvardaki, Ahmet Taner Kışlalı Bulvarındaki şikayetleri Büyükşehir Belediyesi., yoldaki alt yapı ile ilgili şikayetlerimizi ise BİSKE kısa zamanda gelip çözdü. Nilüfer Belediyesi ise yaklaşık 9 yıldır bizim sokaklarımızla hiç ilgilenmiyor. Yolun her iki tarafına otopark yapılıyor. Yaya kaldırımları işgal altında. Yaya olarak buradan geçemiyoruz. Çocuk arabalı ailelerimiz ise ana asfaltı kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu durumda, özellikle bazı saatlerde düzensiz araç kullanan sürücüler yüzünden tartışmalara yol açabiliyor. Tehlike içinde yaşamak istemiyoruz. İnsan odaklı çalışma yapıp halkı güldürdüklerini iddia eden Nilüfer Belediyesi ve yöneticileri, bizleri güldürmek yerine ağlatarak eziyet çekmemize neden oluyorlar” diye dert yandılar.

“Bursa’da Çocuk-Genç Edebiyatı ve Ezgi Boz Örneği”

17. Bursa TÜYAP Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında 13.03.2019 tarihinde TÜYAP Fuar Merkezi Çekirge Salonu’nda Bursa Yazın ve Sanat Derneği (BUYAZ) ve  Ahmet Erdem Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen “Bursa’da Çocuk-Genç Edebiyatı ve Ezgi Boz Örneği” konulu panel,  Nursel Aras yönetiminde;  Şaban Akbaba,  Halime Yıldız ve Ezgi Boz ile gerçekleştirildi. Panelde Ahmet Erdem Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi, 16 yaşındaki Ezgi Boz hakkında konuşuldu. 2017 yılında “Doğanın Ezgisi” isimli kitabı basılan Ezgi Boz’un sanat ve bilim alanlarında aldığı ödüller katılımcılarla paylaşıldı. Bursa’da çocuk-genç edebiyatı hakkında konuşmalar yapıldı. Ahmet Erdem Anadolu Lisesi okul müdürü Zeki Avşar, okulunun ev sahipliğinde gerçekleşen panelin sonunda konuşmacılara buket takdim ederek teşekkürlerini dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.