Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mustafakemalpaşa’ya 360 milyonluk altyapı yatırımı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa ilçesinde eskiyen içme suyu şebekesini yenilediklerini, su depolarının inşaatında da sona yaklaşıldığını söyledi.Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede altyapıdan ulaşıma, spordan kırsal kalkınmaya...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mustafakemalpaşa’ya 360 milyonluk altyapı yatırımı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa ilçesinde eskiyen içme suyu şebekesini yenilediklerini, su depolarının inşaatında da sona yaklaşıldığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede altyapıdan ulaşıma, spordan kırsal kalkınmaya kadar her alanda önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Mustafakemalpaşa ilçesinde altyapı ve çevre yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, içme içme suyu hatlarını Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine uygun olarak yeniliyor. Bunun yanında ilçenin su rezervinin artırılması için yaptırılan 10 bin ve 5 bin metreküplük içme suyu depolarının inşaatları da büyük ölçüde tamamlandı.

BUSKİ tarafından yapılan çalışmalar kapsamında Söğütalan su kaynağından 500 milimetre çapındaki çelik borularla ilk kez ilçeye kazandırılacak olan 25 kilometrelik isale hattının 22 kilometrelik bölümü tamamlandı. Kalan 3 kilometrelik isale hattı ise ekim ayı sonu itibarıyla bitirilecek. Yine Çardakbelen’e yeni açılan 2 adet derin kuyu ve 300 milimetre çaplı çelik borularla imalatı gerçekleştirilen 600 metrelik iletim hattı tamamlandı. Tamamlanan hat üzerinden ekim ayı sonu itibarıyla su verilmeye başlanacak. 400 milimetre çapındaki asbest borulardan oluşan 17 kilometrelik eski Akarca iletim hattı, Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği kriterlere göre 600 milimetrelik çelik borularla yenilendi. 250 milimetrelik eski asbest borulardan oluşan Suuçtu su alma yapısı, 500 milimetrelik çelik borularla yenileniyor. İsale hattı, kasım ayı sonu itibarıyla işletmeye açılarak, su miktarında artış sağlanmış olacak. Mustafakemalpaşa merkezdeki 600 tonluk eski su deposu yıkılarak yerine inşa edilen 10 bin tonluk yeni depo yapımı devam ediyor. Depo, Kasım ayı içerisinde işletmeye açılacak. Böylece, depolardaki yüksek rezervli su sayesinde ilçe halkına kesintisiz su tedarik edilmiş olacak.

Toplam 360 milyonluk yatırım

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa ilçesinin Büyükşehir sınırlarına dahil olmasının ardından BUSKİ tarafından yapılan yatırımın 85 milyon TL’yi aştığını söyledi. Bursa’yı 17 ilçesiyle bir bütün olarak ele aldıklarını ve merkezde ne varsa tüm ilçelerde de aynı kalitenin yakalanacağını belirten Başkan Altepe, “Uluslararası kredi kuruluşları ve BUSKİ’nin öz kaynaklarından sağlanacak finansla önümüzdeki 3 yıl zarfında Mustafakemalpaşa’ya yaklaşık 275 milyon liralık ilave altyapı yatırımı yapmayı hedefliyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.