Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müezzinoğlu: 'PKK’ya sığınacak kadar alçaklar'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, FETÖ üyelerinin PKK'ya, sığınacak kadar alçak ve şerefsizler olduğunu ve yakında PKK ile işbirliklerinin de çıkacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2016 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2016 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Müezzinoğlu: 'PKK’ya sığınacak kadar alçaklar'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, FETÖ üyelerinin PKK'ya, sığınacak kadar alçak ve şerefsizler olduğunu ve yakında PKK ile işbirliklerinin de çıkacağını söyledi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde STK’lar ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, darbe girişimi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, "FETÖ’nün bir kısmı, fırsat bulan hainler, korkaklar kaçtı. Bir kısmı hala kaçak. Bir kısmı Amerika’ya, bir kısmı ise PKK'ya hain odaklara sığınacak kadar alçak ve şerefsizler. Bir kısmı bu ülkenin, milletin adaletine teslim edildi. Bu millete yaptıkları yanlışın bedelini ödeyecekler. Bundan sonraki süreçte, bu ülkenin ve milletin kaderiyle oynamak isteyenlerin artık oynayamayacaklarının da dersi verilmiş oldu" dedi.

Müezzinoğlu, Memur Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker'in "Darbeyle alakası olmayan kişilerin de açığa alındığı, bu kişilerin 'intihar edeceğim' dediğini, bu mağduriyetlerin nasıl giderileceği" yönündeki sorusu üzerine, şöyle devam etti:

"Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Şuanda mağduriyet kelimesini kullanacağımız iki kitle var. Biri şehit ve şehit aileleri, biri de gaziler. Diğerleri bu fırtınanın getirdiği zorlukları ve sorunları yaşıyor. Büyük bir fırtına, büyük bir deprem. O gece hasta yoğun bakımda, suni teneffüste. Suni teneffüsten bu hastayı millet, cumhurbaşkanı, hep birlikte çıkardık. Hasta yoğun bakımda kaldı. 27 gündür sabah ezanına kadar nöbet tutuyoruz. Şimdi hasta serviste. Taburcu edeceğiz. Bu arada 'Ben mağdur oldum', hele hele 'Ben intihar edeceğim' demesi doğru, bir cümle değil. Binlerce kişiye orada öyle veya böyle tezviratlı haberlerin, bilgilerin de geldiği yerde benim vicdanım temizse, bayraktan, vatandan yana bir yanlışım yoksa bu hengame, gelip geçecek. Güneş balçıkla sıvanmaz ama çamur atılıyor, çamur atanlar var, olacak. Çamuru hep beraber temizlemek başta bize, yöneticilere düşer. Dolayısıyla çamur atılanlara 'Hepsi çamurlu kalsın' diyecek halimiz yok. Çamur atıldığı anda, bu acil, olağanüstü durumda da 'Biz bunu çamursuz görelim' deme şansımız da yok. Masamızda adalet ve vicdan var. 'Şimdi açıkta', ne olacak yani açıkta. Başarılı olsalardı ne olacaktık? 'İntihar etmek istiyorum' diyen arkadaş, bu hainler başarılı olsa ne olacaktı? Neticede bu hengamede ona da bir ceza, vatani sorumluluk düşmüş ki açıkta duruyorsun. Bunu böyle göreceksin. Altın, çamura düşmekle altın olmaktan çıkmaz. Kim ne kadar çamur sürerse sürsün parıl parıl parlar."
Etrafındaki arkadaşlarından ve o anda birlikte olduğu kitledeki insanların 15 Temmuz akşamı gösterdiği hassasiyetten bahseden Müezzinoğlu, “O an yanımdaki kişilerin yüzde 10’unun belinde silah vardı. Ama hiç bir tanesi silahını çıkarıp da askere ateş etmedi. Hiç birisi göğsünü siper etmenin dışında, yaptığınız yanlıştır deminin dışında, beni öldürsen de başımı bu tankın paletinin altına koyuyorum dedi. Bu başı ezsen de senin yaptığına karşıyım yaptığını doğru bulmuyorum diyen müthiş bir vicdan vardı. O akşam medyanın gücü de bu hainlere ders vermekte çok önemli bir rol üstlendi. Asla ayrıştırmayan demokrasiye sahip çıkan ilkeli ve dik durabilen bir medyayı karşımızda gördük” diye konuştu.

Müezzinoğlu, buradaki toplantının ardından Osmangazi Belediyesi Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikinci etap temel atma törenine katıldı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.