Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Mudanya'yı turizm şehri yapacağız'

AK Parti Mudanya Belediye Başkan adayı Avukat Arif Bayrak, Mudanya'yı bölgenin cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Mudanya'yı turizm şehri yapacağız'

Özellikle Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projelerin hayata geçmesiyle Mudanya'nın çehresinin değiştiğini anlatan Arif Bayrak, bunlarla yetinmeyip seçildiği takdirde hazırladığı projelerle ilçenin adeta çağ atlayacağını söyledi. Mudanya'nın eşsiz denizi ve 10 kilometrelik sahil şeridiyle Marmara Denizi'ne sahili olan beldeler arasında ulaşım kolaylığı ile bir adım öne çıktığını vurgulayan Bayrak, hazırlanan projelerin hayata geçmesiyle ilçenin tatilcilerin ilk tercihi olacağını belirtti.

Planladıkları devasa marina projesiyle kruvaziyer turizminden pay almayı ve lüks yatları ilçeye çekerek turizmi canlandırmayı hedeflediklerini ifade eden Bayrak, "Yapılacak çok işimiz var. Mudanya sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin göz bebeği olacak. Mevcut başkanımızın yaptıklarını üstüne koyarak ve büyükşehirin desteğini de arkamıza alarak, ilçeye çağ atlatmakta kararlıyız. Deniz ulaşımının merkezi olan Mudanya, turizmin de merkezi olacak" dedi.

‘Büyük Mudanya’ hedefiyle yola çıktıklarını ve ilçeyi dünya çapında marka yapmak için çalıştıklarını dile getiren Bayrak, "Mudanya’nın geleceği konusunda çok önemli bir dönemdeyiz. Bizim Mudanya için bir hayalimiz var. Sıcak, samimi, hepimizin mutlu olduğu, kazandığı ve paylaştığı Büyük Mudanya’yı hayal ediyoruz. Bunun için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Mudanyamız’ı hak ettiği yere getirmek için, devlet yatırımlarını ilçemize çekmemiz gerekiyor. Arkamızda Büyükşehir Belediyesi gibi bir güç var. İlçe belediyesi olarak bizim kendi başımıza yapacağımız işler sınırlı. Ancak, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere, kırsal kesime ayırdığı ciddi bir bütçe var. Gerekirse Ankara’ya gidip Mudanya için kapılarda yatacağız. Bu destekle birlikte Mudanya’ya yeni yatırımlar gelecek ve ilçemizin çehresi tamamen değişecek. Mudanya’nın önemini, dünya çapında marka olabilecek potansiyelini, iş ihtiyacını, tarımının potansiyelini, turizmini çok iyi biliyoruz. Mudanyalıların ne istediğini ve bunları nasıl gerçekleştireceğimizi çok iyi biliyoruz. Yaşımız genç. Biz emekli olmaya değil, Mudanya’ya uzun yıllar hizmet etmek için geliyoruz.” dedi.

“ARTIK BÜYÜK İŞLER YAPMA ZAMANI”

Kalbi Mudanya için atan bir ekip kurduklarını kaydeden Arif Bayrak, şöyle devam etti:

“İş yapan, proje üreten, enerjik, tecrübeli ve adil bir ekibimiz var. Bu zamana kadar Mudanya'mız için hizmet eden herkese teşekkür ederiz. Kim Mudanya için çakıl taşı kadar fayda sağladıysa Allah razı olsun. Ama artık büyük işler yapmanın zamanı geldi. Çünkü Mudanya, dünya çapında bir marka olmayı hak ediyor. Turizmin merkezi olmayı, yeni otel yatırımlarını, ulusal markaların cazibe merkezi olmayı hak ediyor. Mudanya, Marmara’nın, Türkiye’nin yıldızı olmalı. Sahiliyle, poyrazıyla, insanıyla bunu hak ediyor. Yeni projelerle birlikte Mudanya sahilleri Marmara'nın incisi olacak”

“MUDANYA ZEYTİNİ VE İNCİRİ DÜNYA MARKASI OLMALI”

Mudanya tarımının, toprağının değerini çok iyi bildiklerini anlatan Bayrak, “Mudanya zeytinini ve incirini bütün dünya tanımalı. Siyah incirimizi dünya biliyor, ama bunu kimin yetiştirdiğini bilmiyor. Mudanya, tarımı en iyisini hak ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin de tarımla ilgili güzel projeleri var. Hep birlikte çiftçimizi kalkındırmak için çalışacağız. Toprağımız, ürünlerimiz ve çiftçimiz hak ettiği değer kazanacak. Biz, bu yola çıkarken enerjimizi Mudanya’nın poyrazından aldık. Kimseyi dışlamayan bir vaatle sadece Mudanya için çalışan, güçlü bir kadromuz var. Bursa Büyükşehir Belediyemiz’in desteği hep arkamızda. Recep Altepe Başkanımız, Mudanya sevdalısı. Desteğini hiçbir zaman bizden esirgemiyor. Bu desteğe Ankara’nın yatırım gücünü de katınca büyük Mudanya hedefimize emin adımlarla yürüyeceğiz” diyerek, ilçenin 30 Mart’tan itibaren yepyeni bir döneme başlayacağını sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.