Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mobilyacı olmak için evlerinden 350 kilometre uzakta eğitim görüyorlar

İMOS ve Weltew mobilya iş birliğiyle Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu’nda eğitim almak üzere Isparta’nın Yalvaç ilçesinden Bursa’nın İnegöl ilçesine gelen öğrenciler, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile buluştu.Sağlanan...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mobilyacı olmak için evlerinden 350 kilometre uzakta eğitim görüyorlar

İMOS ve Weltew mobilya iş birliğiyle Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu’nda eğitim almak üzere Isparta’nın Yalvaç ilçesinden Bursa’nın İnegöl ilçesine gelen öğrenciler, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile buluştu.

Sağlanan imkanlar ve verilen burslarla İnegöl’de eğitimlerine devam eden öğrenciler, Yeniceköy’de bulunan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nde (DOSTUM) Weltew Mobilya’nın sahibi Mustafa Balcı ile birlikte İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile buluştu. Balcı, 7 öğrencinin Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu’nda eğitim gördüğünü kaydederek, “Öğrencilerimiz Isparta’dan geldiler. Mobilya sektörüne şimdiden eleman yatırımı yapılıyor. Öğrencilerimiz ilk etapta 12 kişiydi, şu anda sayıları 9’a düştü. İMOS aracılığıyla Yalvaç’ta bir davet verdik. Gençlerimizin babalarıyla görüştük. Onlara çocuklarını İnegöl’e götüreceğimizi, Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu’nda okutacağımızı, mobilya ustası, fabrika müdürü yapacağımızı söyledik. Kendileri patron olacaklar, işadamı olacaklar dedik. Şuanda da İnegöl’de bu gençlerimizi mobilyacı yapmak için okutuyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, insan yapılan yatırımın önemli olduğunu ifade ederek, “Mobilyanın başkenti İnegöl’ümüzde Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelmiş öğrencilerin eğitim görmesi gurur verici. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah öğrencilerimiz gelecekte İnegöl’ün lokomotif sektörü olan mobilya alanında önemli başarılara imza atacaklar” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.