Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MMO’da Çağdaş Mühendisler adaylarını seçti

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin önümüzdeki Ocak ayında gerçekleştirilecek olağan genel kurulu öncesi Çağdaş Mühendisler Grubu ön seçimle yeni dönem yönetim kurulu adaylarını belirledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2015 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2015 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 MMO’da Çağdaş Mühendisler adaylarını seçti

 

 

Halen Şube Başkanlığını yürüten İbrahim Mart’ın, Çağdaş Mühendisler Grubu’nun tek başkan adayı olarak katıldığı ön seçimlerde şube yönetim kurulu asil üyeliği için 9 aday adayı, 13 de yönetim kurulu yedek üyeliği için aday adayı başvuruda bulundu. Başkan adayı ile birlikte aday adaylarından 7 kişi yönetim kurulu asil adaylığı, 7 kişi de yedek adayı şeçildi.

 

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi’nde dün gerçekleştirlilen Çağdaş Mühendisler Grubu’nun ön seçiminde asil ve yedek 14 kişilik aday listesi şu isimlerden oluştu:

 

İbrahim Mart, Fikri Düşünceli, Feridun Tetik, Ahmet İhsan Taşkınsel, Devrim Tutku Ateş, Ercan Mastar,Taşkın Koçak, Durmuş Alparslan Gürbüzer, Filiz Engin Tambova, Yasemin Yeşil, Utku Kaynar, Esengül Basut, Umut Kahraman, Metin Sarıbal.

 

‘Önümüzde zorlu bir dönem bizi bekliyor’

 

Ön seçimi değerlendiren MMO Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, Türkiye’nin önümüzdeki döneminin baskılı ve sıkıntılı geçeceğinin görüldüğünü belirterek, “Ben uzun süredir görevi yürütüyorum. Yeni dönem için arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmede şube yönetiminin deneyim, genç ve kadın temsili dikkate alınarak oluşması gerektiğini düşündük. Önümüzdeki sürecin çok baskıcı ve sıkıntılı geçegeğini ve böyle bir dönemde görev almak gerektiğine inandık” dedi.

 

Ön seçime tek başkan adayı olarak giriyor olmanın kendisine duyulan güveni ve yapılan çalışmaların takdir edildiğinin göstergesi olduğunu ifade eden Mart, “Bu durum beni çok gururlandırdı. Her zaman olduğu gibi yine birlikte üretme, birlikte karar alma ve  birlikte yönetim anlayışımıza sadık kalarak bunun için çaba sarfedeceğiz” diye konuştu?

 

Özellikle benim devam kararımda etkili olan iki önemli konu var” diyen Mart, şunları kaydetti:

 

Birincisi; 10 Ekim’de Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nde 100’den fazla insanın katledilmesiyle yaşadıklarımız. Biz de oradaydık, biz de ölebilirdik. Biz şu an yaşıyorsak tesadüftür, şanstır. Orada katledilenler ve orada bıraktıklarımız içimizde şanssız olanlarımızdı.

 

İkincisi; 7 Haziran ve 1 Kasım arasındaki süreçte ülkemizde yaşatılanlar. 1 Kasım seçim sonuçları daha fazla mücadele etmemiz gerektiğini ortaya koydu. Gezi ruhuyla devam etmek, ülkemize, halkımıza, mesleğimize ve haklarımıza sahip çıkmak, bulunduğumuz mevzileri korumak ve mücadeleyi geliştirerek görev ve sorumluluk bilinciyle karar verdim.

 

‘Yaptığımız ön seçim demokrasiye örnek’

 

Çağdaş Mühendisler’in 4. kez kendi adaylarını demokratik şekilde işlettiği süreç sonunda yaptığı ön seçimle belirlediğinin altını çizen İbrahim Mart, “Ön seçim bir demokrasi şenliği havasında, Çağdaş Mühendislere yakışır bir biçimde geçiyor. Bizim burada yaptığımız demokratik işleyişin tüm kurumlara ve siyasi partilere kısacası, ülkemizin demokrasi anlayışına katkısı olmasını diliyoruz.

 

15. Dönem adaylarını belirlemek üzere yaptığımız ön seçimde bir başkan adayı, şube yönetim kurulu asil üyeliği için 9 aday adayı, 13 de yönetim kurulu yedek üyeliği için aday adayı müracaat etti. Bu aday adaylarından başkanla brlikte  7 kişi yönetim kurulu asil adaylığı, 7 kişi de yedek adaylığı için seçilmiş olacak” dedi.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.