Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mimarsinan’a modern pazar yeri

Yıldırım Belediyesi’nin Mimarsinan Mahallesi’ne kazandıracağı kapalı pazar yerinin inşaatı başladı.Yıldırım Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşların temel ihtiyaçlarına cevap verecek spor tesisi, aile hekimliği,...

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mimarsinan’a modern pazar yeri

Yıldırım Belediyesi’nin Mimarsinan Mahallesi’ne kazandıracağı kapalı pazar yerinin inşaatı başladı.

Yıldırım Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında vatandaşların temel ihtiyaçlarına cevap verecek spor tesisi, aile hekimliği, park ve yeşil alanların yanı sıra kapalı modern pazar yerlerini de ilçeye kazandırıyor. 3 bin 950 metrekare inşaat alanında yapılacak Mimarsinan Kapalı Pazar Yeri’nde 188 pazar tezgahı, 34 araçlık otopark alanı yer alacak. Kapalı pazar alanı olarak hizmet verecek çok amaçlı modern tesis, pazar kurulmadığı günlerde ise otopark olarak kullanılacak. Mahalle sakinlerine hizmet verecek modern tesiste ayrıca ticaret alanları satış birimleri, çay ocağı, zabıta güvenlik noktası, teknik birimler abdesthane ve mescit bulunacak.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sosyal dönüşümü en az fiziki dönüşüm kadar önemli görüyoruz. Türkiye’nin en önemli kentsel dönüşüm hamlesini yürütürken bunu yalnızca konutları yenileyerek yaparsak insanlarımız sadece yeni evlerde yaşama imkanı bulur. Biz dönüşümü yaparken parklarla, spor alanlarıyla, yeşil alanlarla, sağlık alanlarıyla, okullarla, ticari alanlarla ve modern pazar yerleri gibi sosyal yapılarla fiziki dönüşümü desteklediğimiz zaman şehrimizin değeri artacak” dedi.

Sosyal donatı alanlarının artmasıyla ilçede yaşayan vatandaşların refah seviyesinde de yükselmiş olacağını belirten Başkan Edebali, “Sosyal donatı alanlarını ilçemize kazandırırken, kapalı modern pazar yerlerini şehrimizin birçok noktasında oluşturuyoruz. Hem pazar alanı hem otopark hem de çok amaçlı olarak hizmet verecek Mimarsinan Kapalı Pazar Yeri özgün mimarisi ve çok amaçlı yapısı ile vatandaşlarımıza hizmet verecek” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.