Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Milli İstihdam Seferberliği"ne Bursa’dan önemli destek

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, ’Mili İstihdam Seferberliği’ çerçevesinde 2017 yılında 721 firmanın bin 401 kişiyi meslek sahibi yaptığını söyledi.Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bursa İl Müdürlüğü’nde...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2017 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2017 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Milli İstihdam Seferberliği"ne Bursa’dan önemli destek

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, ’Mili İstihdam Seferberliği’ çerçevesinde 2017 yılında 721 firmanın bin 401 kişiyi meslek sahibi yaptığını söyledi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bursa İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda, iki milyonluk ilave istihdamın sağlanması için Bursa’da yapılan çalışmalar anlatıldı. İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, "Ülkemizin 2023 hedefleri çerçevesinde vasıflı iş gücünün arttırılması, işsizliğin azaltılması ve işsizlik sigortası işlemleri gibi son derece önemli görevli yerine getiriyoruz" dedi.

Şehir merkezi ve ilçelerde 12 yeni İŞKUR hizmet noktası açtıklarını, toplam 52 noktada hizmet vermeye başladıklarını anlatan Türkmen, "İş başı eğitim programı kapsamında 2017 yılı içerisinde 721 firma bin 401 kişiyi iş başında eğiterek mesleki beceri aktarmaya başladı. En az 2 sigortalı çalışanı olan işverenlerimiz 1 kişi programa dahil edebilmektedir. Bu program 3 ay süreli uygulanmaktadır" diye konuştu.

Kadın ve engelliler için özel çalışma

Kadın istihdamının arttırılması konusunda yapılan çalışmaları da aktaran Türkmen, "Kuruma kayıtlı işsizlerin yüzde 50.9’u, işe yerleştirilen işsizlerin ise yüzde 37.8’i kadındır. Ayrıca İŞKUR kurs ve programlarına katılanların yüzde 67.8’ini kadınlar oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Büyükanne projesi" hakkında da bilgi veren Türkmen, "Bursa’mız büyükanne projesinde pilot illerden birisidir. İlimize bin kişilik kontenjan ayrılmıştır. Başvuru sonuçları internet sitesinden 15 Mart itibari ile sorgulanabilmektedir. Hak kazanan annelerin de 31 Mart tarihine kadar belgelerini il müdürlüğüne teslim etmesi gerekmektedir. Bursa’da engelli kontenjan doluluk oranı ülke ortalamasının çok üstünde olup, yüzde 96 seviyelerindedir. Engelli istihdamına verdiğimiz önemi perçinlemek için ’Bursa Engelliler İstihdam Buluşması (BENİB)’in ilkini 31 Mart tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Engelliler Federasyonu ile ortaklaşa gerçekleştireceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.