Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Bakanı Bursa'da konuştu: AB'yi geçtik

Bursa’nın İnegöl ilçesinde OSB tarafından yaptırılan okul, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanı Bursa'da konuştu: AB'yi geçtik
Bursa’nın İnegöl ilçesinde OSB tarafından yaptırılan okul, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından hizmete açıldı.

5 milyon liraya mal olan 24 derslikli İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu’nun açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, meslek lisesinin memleket meselesi olduğunu ifade ederek, "Malatya büyük şehir, 700 binin üzerinde nüfusu var, ihracatı 350 milyon dolar. İnegöl’ün ihracatı 500 milyon dolar. İnegöl adeta şehir içinde şehir gibi. Birçok ilin kapasitesini geçmiş. Bundan gurur duyuyoruz. Bu kadar güzel, çalışkan insanların olduğu yer sevilmez mi? 2002’de 6 tane lise var, şimdi 30 tane lise var dendi. 5 kat büyümüş. Türkiye’de atılımlar, dönüşümler yaptık, bunu eğitim sistemimizden çıkan insanlarla yaptık. Atılımlarımızdan en büyüğü eğitimde yapılan atılımdır. Eğitimde bu kadar ileri olmasaydık, sağlıkta dönüşümü, ulaşımdaki yatırımları yapamazdık. Bu okulun temeli ocakta atıldı, eylülde açıldı. Türkiye büyüme yaşıyor. Bu büyümeyi öğretmenlerimizin yetiştirdikleri işçilerle, mühendislerle, memurlarla, yöneticilerle başardık. Onların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye’nin bugünü dünden kat kat daha iyi, daha da iyi olacak. Halka hizmet hakka hizmettir. Bu hakkın rızasını alırsan menzile yüz akı ile gidersin. Okulunu, yolunu yapacaksın, ne ihtiyacı varsa karşılayacaksın. Büyük mesafe kat ettik" dedi.

2002’de eğitime bütçeden ayrılan payın 11 milyar, şimdi ise 120 milyar olduğunu anlatan Yılmaz, "Eğitime ayrılan payı 10 katına çıkardık. Bunu, bu milletin daha iyi ve kaliteli eğitimi hak ettiğine inanan hükümet yaptı. 2002’deki 11 milyar TL, o dönemdeki bütçenin yüzde 10’una denk geliyor. Şimdiki 122 milyar yüzde 7’sine denk geliyor. Eğitimde 1. sıradayız. OECD ülkeleri milli eğitime yüzde 5,2sini harcıyor, biz yüzde 7’sini harcıyoruz. Onları yakaladık. Fatih projesi başlattık. En büyük yatırımı öğretmenlerimize yaptık. Sadece bu yıl 50 bine yakın öğretmen atadık. 30 binini şubatta, 20 bine yakınını da eylülde. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdı. Çok iyi bir noktadayız. Daha yapacaklarımız var. Derslikleri yaparak öğretmenlerimizin mali durumlarını geliştirdik. Yetmez. İnşallah önümüzdeki süreçte daha da iyileştireceğiz. Bakanlık bana devredildiğinde, öğretmenlerin statülerini geliştirme görevi verildi. OECD’den daha iyi bir noktaya geleceğiz. Eğitim fakültelerini de daha iyi hale getireceğiz. İyi bir öğrenci iyi bir ürün demektir. Bu aziz millet her şeyin en iyisini hak ediyor. İnşallah Türkiye’nin yarını çok daha aydınlık olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okulun kurdelesi Bakan İsmet Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Vali İzzettin Küçük ve diğer protokol mensupları tarafından kesildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.