Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Millet tankların önüne yatmasaydı Türkiye karanlık günler yaşayacaktı"

Vatandaşlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için kahvehanelere kütüphane köşesi oluşturan Yıldırım Belediyesi, diğer yandan da Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i ilçe sakinleriyle buluşturarak güncel konular hakkında sohbet etme imkanı sunmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2017 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2017 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Millet tankların önüne yatmasaydı Türkiye karanlık günler yaşayacaktı"

Kahvehaneden kıraathaneye kültürel dönüşüm projesi çerçevesinde Yıldırımlılarla buluşan ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, ’Misak-ı Milli ve 15 Temmuz’ konulu programı ile ilçe sakinleriyle Esenevler Mahallesi Demirtaş Kıraathanesi’nde bir araya geldi. Yıldırımlıların büyük ilgi gösterdiği konferansta, Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet dönemi siyasi hayatlarında gizli kalmış yönleri aktaran Ahmet Şimşirgil, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi hakkında da önemli bilgiler verdi.

Yıllardır İslam’a hizmet ettiklerini iddia eden hainlerin planlarının sonunda bir milletin alnına kurşun sıkacak, bir devleti yıkacak hale geldiğini dile getiren Şimşirgil, “Hainler bertaraf etmeseydi 16 Temmuz itibariyle Türkiye’de karanlık günler yaşanmaya başlanacak, insanlara zulme uğrayacaktı. Ancak bu millet tankların önüne geçerek kalleş kalkışmaya geçit vermedi” diye konuştu.

Osmanlı döneminde yaşatılan kıraathane kültürünün Yıldırım’da tekrar hayat bulmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek başta Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in katılacağı bir sonraki kahvehane programı, 24 Ocak Salı günü Piremir Mahallesi’ndeki Çamlık Kıraathanesi’nde gerçekleşecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.