Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meyve sergileri yıkılan köylülerden protesto

Bursa-Ankara yolu üzerinde trafiği tehlikeye düşüren meyve sergileri yıkılırken, satıcılar tepki olarak şeftalileri yola döktü.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2014 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2014 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meyve sergileri yıkılan köylülerden protesto

Edinilen bilgiye göre, Bursa-Ankara yolunun Turanköy mevkiinde meyve satanlara Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nca tebligat yapılarak, bir gün içinde meyve sergilerinin kaldırılması istendi. Gönderilen tebligatta, meyve sergilerinin trafik düzen ve güvenliği açısından tehlike oluşturduğu ifade edildi. Meyve sergilerin kaldırılmaması üzerine sabah saatlerinde Turanköy mevkiine gelen zabıta, jandarma ve polis ekipleri yıkım için çalışmalara başladı. Evvela yolun güvenliğini sağlayan ekipler, Turanköy mevkiindeki 5 meyve sergisini kepçeyle yıktı. Yıkıma tepki gösteren köylü satıcılar, kasa kasa şeftaliyi yola döktü.

3194 sayılı imar kanununa muhalefetten satıcılara işlem yapılırken, zararlarının yüzde 20’sinin belediye tarafından karşılanacağı öğrenildi.

Turanköy Muhtarı Rasim Kaynak, “Yukarıda Ümitalan köyü var. Onlar da şeftali satıyor, onlara bir şey yapmadılar. Ama bizim köyün tezgahları yıkıldı. Burada 5 tane şeftali tezgahı vardı. Hakkımızı arayacağız” dedi.

Şeftali döneminin 3 ay sürdüğünü belirten bir köylü ise, “Sezon 15 gün sonra bitecekti. 15 gün daha şeftali satmamıza izin vermediler. Elimizde bir sürü mal vardı” diye konuştu.

Yerlerinin tapulu olduğunu açıklayan Mustafa Göçmen ise, “Büyükşehir Belediyesi’ne başvuracak ve bize yer göstermelerini isteyeceğiz. Meyve sergilerinin boşaltılması için bir gün mühlet verdiler. Bizde karşı gelmedik. Biraz daha uzun süre vermeleri gerekirdi. Bu işin çözülmesini istiyoruz. Meyvelerimiz elimizde kaldı. 15 gün sonra zaten bu işi bırakacaktık. Bu sezonluk bir iş ve 3 ay sürüyor” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.