Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mevlana Şiir Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması sonuçlandı. 70 ilden toplam 872 eserin başvuruda bulunduğu yarışmanın birincisi, Bursa 6 Nisan Anadolu Lisesi’nden Yunus Emre Güneş’in ‘Toprağa Düşen Toz’ isimli şiiri oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2017 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2017 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mevlana Şiir Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması sonuçlandı. 70 ilden toplam 872 eserin başvuruda bulunduğu yarışmanın birincisi, Bursa 6 Nisan Anadolu Lisesi’nden Yunus Emre Güneş’in ‘Toprağa Düşen Toz’ isimli şiiri oldu.

Edebiyat dünyasına yeni eserler kazandırmak, Mevlana’nın dünyaya yayılan felsefesini gençlerin hafızalarına ve ruhlarına işlemek amacıyla Osmangazi Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğinde düzenlenen Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması’nda dereceye giren eserler açıklandı. Gençlerin içlerindeki Mevlana sevgisini, Mevlana felsefesini istedikleri gibi anlatmaları amacıyla bu yıl ki konusu serbest olarak belirlenen yarışmaya 70 ilden toplam 872 eser başvuruda bulundu. Jüri üyelerinin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda dereceye giren eser sahiplerine ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Eşer, Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Recep Gündüz, belediye başkan yardımcıları, jüri üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması ve Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması gibi faaliyetlerle gençleri sanata yönlendirdiklerini ifade ederek, “Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nın ünü Türkiye sınırlarını aşarak tüm dünyaya yayıldı. Birçok farklı ülkeden bu yarışmamıza başvurular oluyor. Edebiyatla ilgilenen herkes bu yarışmamızı takip ediyor. Yine 2011 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediğimiz Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması da gençlerimiz tarafından büyük ilgi görüyor. Bu yarışmamızın en önemli katkılarından bir tanesi, gençlerimizi okumaya teşvik ediyor olması. Gençlerimiz Mevlana hakkında şiir yazmak için Mevlana’yı bilmeleri ve O’nu anlamaları gerekiyor. Bu yarışma sayesinde gençlerimiz okuyup araştırmalar yapıyor ve farklı bilgilere ulaşıyor. Yarışmamıza 70 okuldan 872 eser katıldı. Ben yarışmaya katılan tüm gençlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Yarışmada dereceye giren eserleri açıklayan Başkan Dündar, jüri üyeleri Prof. Dr. Alev Sınar Uğurlu, Yrd. Doç. Dr. Saadettin Eğri, Metin Önal Mengüşoğlu, Ercan Yılmaz ve Mustafa Başpınar’a ve yarışmaya verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Jüri Başkanı Metin Mengüşoğlu da, yaptığı konuşmada “Bu yıl 7’inci düzenlenen Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması, edebiyat dünyamıza genç yeteneklerin kazandırılması noktasında büyük önem taşıyor. Ben inanıyorum ki Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması ve Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nda dereceye girerek kitap haline getirilen eserler, ilerleyen yıllarda klasikler arasında yerini alacaktır. Bu yarışmaya başvuran 872 lise öğrencisi, Türkiye’deki milyonlarca lise öğrencisinin bir adım önüne geçmiştir. Ben tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve edebiyat hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Eşer ise, Osmangazi Belediyesi tarafından 7 yıldır düzenlenen Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması sayesinde binlerce gencin şiirle tanıştığını belirterek, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a sanata ve gençlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda yarışmanın birincisi, Bursa 6 Nisan Anadolu Lisesi’nden Yunus Emre Güneş’in ‘Toprağa Düşen Toz’ isimli şiiri oldu. İkincilik ödülü Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden İsmail Emre Gümüş’ün ‘Gel Yeniden Gel’ isimli şiirine verilirken, üçüncülük ödülüne Bursa BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi’nden Zülal Demir’in ‘Sultanlara Bir Gönül Gönle Bir Sultan Gerek’ isimli şiiri layık görüldü.

Yarışmaya katılan toplam 872 şiir arasından jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda belirlenen eserler Osmangazi Belediyesi tarafından kitap haline getirerek Türk Edebiyatına kazandırıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.