Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mermer ocakları kapanınca şenlik yaptılar

Bursa’nın Orhaneli ilçesine bağlı Başköy’de yıllar önce açılan mermer ocakları, köy sularını kirlettiği gerekçesiyle kapatılırken, köylüler de bu durumu şenlik yaparak kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mermer ocakları kapanınca şenlik yaptılar
  Başköy şenlik alanında yapılan etkinliğe CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Başköy Muhtarı Hasan Acar, sivil toplum kuruluşları ve köy halkı katıldı. Şenlikte ilk olarak mevlit okutuldu ve ardından yemek ikram edildi. Başköy’ün su mücadelesine destek veren ulusal ve yerel medya temsilcilerine plaket verildi. Törende konuşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, köylülerin mücadelesini tüm Bursa’ya yaymak istediklerini söyledi. Doğanın insan eliyle katledilmesine karşı çıktıklarını ifade eden Sarıbal, “Köylülerin mücadelesi sonucu maden ocaklarının buradaki çalışması durdu. Önemli olan bu mücadeleyi Uludağ’ın tümüne yaymak. Şu anda Uludağ’da tam bir talan var. Bu talan kamu ve yerel yönetimler eliyle yapılıyor. Yeni başlayan bir yol çalışması var Uludağ’da. Ancak şu anda Uludağ’da ağaç katliamı var" diye konuştu.
  Mermer ocaklarının doğaya verdiği zararı telafi etmek için 300 ağaç dikeceklerini belirten Başköy Mahalle Muhtarı Hasan Acar, "Ocakların kapatılması için şu ana kadar 3 firmaya 15 dava açtık. Açtığımı davaların birçoğu sonuçlandı. Sadece 2 davamız kaldı ve onunda Danıştay’da ÇED iptali yönündeki kararını bekliyoruz. 4 yıldır mücadele ediyorduk. Bu süre içinde çok eziyet çektik. Başköy’ün su kaynakları kirlendi. Köylülerimiz uzak yerlerden su taşımak zorunda kaldılar. Kötü günlere bir daha dönmemek üzere köyümüzde kutlama yapalım dedik” şeklinde konuştu.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.