Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memleket meselesinde ‘Kudüs’ konuşuldu

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından organize edilen moderatörlüğünü gazeteci Hikmet Genç tarafından yapılan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, gazeteci Halime Kökçe ve Prof. Dr. Mehmet Çelik’in konuk olduğu ‘Memleket Meselesi’...

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 19:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Memleket meselesinde ‘Kudüs’ konuşuldu

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından organize edilen moderatörlüğünü gazeteci Hikmet Genç tarafından yapılan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, gazeteci Halime Kökçe ve Prof. Dr. Mehmet Çelik’in konuk olduğu ‘Memleket Meselesi’ programında Kudüs’te yaşananların dünü ve bugünü konuşuldu.

Yıldırım Belediyesi 2017-2018 Kültür Sanat Sezonu’nda birbirinden önemli konukları ilçe sakinleriyle buluşturmaya devam ediyor. Barış Manço Kültür Merkezi’nde alanında önemli konukların katılımıyla gerçekleştirilen ‘Memleket Meselesi’ programında, Kudüs’te yaşananlar tarihi ve siyasi yönleriyle ele alındı. Usta gazeteci Hikmet Genç’in moderatörlüğünde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, gazeteci Halime Kökçe ve Türk Tarihi konusunda uzman Prof. Dr. Mehmet Çelik, Kudüs’te yaşananların tarihi ve siyasi süreçlerini, ülke olarak yapılması gerekenleri derin analizlerle ortaya koyarak Yıldırımlılarla paylaştılar.

Kudüs birlik ve beraberliği sembolüdür

Programa katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Kudüs’ün birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu söyleyerek, Amerika Birleşik Devletleri’nin aldığı kararın Müslümanlar için asla kabul edilebilecek bir durum olmadığını vurguladı. Başkan Edebali, Kudüs kararının ümmet için imtihan meselesi olduğunun altını çizerek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi bugün her zamankinden çok kenetlenmeye ihtiyacımız var. Kudüs’te kaosu kalıcı hale getirmeye çalışmak, Müslümanların kabul edebileceği, hiç bir inanç sisteminin kabul edebileceği bir durum değildir. Mekke ve Medine’ye bir alternatif olmadığı gibi Kudüs’ün de bir alternatifi yoktur. İşte bunun için Kudüs onurumuz, izzetimiz ve kırmızı çizgimizdir" şeklinde görüşlerini belirtti.

Çözüm fikri masaya yatırıldı

Yıldırımlıların yoğun ilgi gösterdiği programda konuşmacılardan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde alınan Kudüs kararı, İslam düşmanlarına karşı dik duruş olarak niteledi. Gazeteci Halime Kökçe ise Birleşmiş Milletler’in güvencesindeki statünün yok sayılarak Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğu iki devletli çözüm fikrinin de tümden dışlandığı ve paramparça olmuş Ortadoğu’nun kalbine pimi çekilmiş bir bomba bırakıldığını söyledi. Prof. Dr. Mehmet Çelik ise Kudüs’ün tarihi yönlerini kendine has üslubuyla aktardığı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ümmetin lideri olduğunu vurgusunu yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.