Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis’e metro önergesi

Bursa turizminin geliştirilmesi için Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne bir dizi önerge verdiğini söyleyen Şahin Sevinç, “Metronun gece 3’e kadar çalışması için mecliste bazı önergeler verdim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2019 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2019 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meclis’e metro önergesi

Özgür EKİNCİ

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Meclis Turizm Komisyonu Üyesi ve Kafe Restoran İşletmecileri Derneği Başkanı Şahin Sevinç, Bursa Haber Gazetesi’ne ziyarette bulundu. Ziyarette Meclis’te yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Sevinç, Bursa’nın gelişmesi için Meclis’e bazı önergeler verdiğini söyledi.

METRO ÇALIŞMA SAATLERİ

20 yıl önce Bursa’nın hareketli bir şehir olduğunu söyleyen Sevinç, şimdi ise uyuyan bir şehir haline geldiğini ifade etti. Bunun nedenini metronun çalışma saatlerine bağlayan Şahin Sevinç şunları söyledi:” Metronun çalışma saatleri ciddi bir sorun. Bursalıların en çok şikayet ettiği konulardan. Hareketli bir şehri uyuyan bir şehir haline getiriyor. Bununla ilgili verdiğim önerge hakkında açıklamada bulunan Burulaş Genel Müdürü, rayların bakımı için yeterli saatin olmadığını söyledi. Ancak, 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra metro 2 ay boyunca 24 saat boyunca çalıştı. Demek ki istersek bunu yapabiliriz. Onun için Bursa’yı hareketlendirmek için metronun çalışma saatlerinde yeni bir düzenleme getirmemiz lazım. Çünkü bu herkese katkı sunacaktır.”

HANLAR BÖLGESİ ORTAYA ÇIKARILMALI

Hanlar Bölgesi’nin ortaya çıkarılmasının öneminden bahseden Sevinç, ikinci önergesi hakkında da YKM’den başlayarak aşağı yönde eski binaların yıktırılması gerektiğini söyleyerek, “Bursa’ya gelecek turist Hanlar Bölgesi’ni gezince daha rahat gezecek, nefes alacak. Bursa’nın turizmden daha iyi pay alması için şehri daha ferah hale getirmeliyiz. Bu en öncelikli görevimiz. Bunun içi Meclis’e verdiğim önerge ile bu Hanlar Bölgesi’ni ortaya çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

TARİHİ YERLER İÇİN REHBER

Özellikle Ulucami, Emir Sultan ve Yeşil Türbe’nin daha iyi tanıtılması için rehber hizmetinin faaliyete alınması gerektiğini belirten Sevinç, bir diğer önergesi için şunları söyledi: “Bu yerler bizim turizmde ana yerlerimiz. İster yerli ister yabancı olsun, Bursa’ya gelen yabancı birisi doğal olarak buraları ziyaret ediyor. İster istemez buraları iyi tanımdan geri dönüyorlar. Hayata geçireceğimiz rehber projesi ile hem Bursa’nın turizmine katkı sunucağız, hem de bu tarz yerleri, gelen turiste iyi tanıtmış olacağız.”

MUDANYA SAHİL YOLU HATALI

Bir diğer önergesi olan Mudanya Sahil Yolu projesi hakkında da konuşan Şahin Sevinç, bu projede mühendislik hatasının olduğunu söyledi. Projenin havuz modeliyle yapıldığını belirten Sevinç, bu şekilde hayata geçirilmesi başka sorunları da doğuracağı için projenin yeniden düzenlenmesini gerektiğini belirtti. Sevinç, ayrıca Gölyazı’da bir türlü bitmeyen çalışmalar için de Meclis’e ayrı bir önerge verdiğini de sözlerine ekledi.

ULUDAĞ YOLU’NDAKİ MEKANLAR

Son önergesi ile ilgili de açıklamada bulunan Sevinç, şunları söyledi: “Uludağ Yolu gelen turist için çok önemli. Şehrimize gelen misafir, Bursa’yı tepeden izlemek istediğinde Uludağ Yolu’nda bulunan tesisleri tercih ediyor. Ancak oradaki tesislerimiz derme çatma. Gelen misafiri orada çok iyi ağırlayamıyoruz. Bu işletmelerin tek tip, düzenli ve modern mekanlar haline getirmemiz turizmimiz açısından çok önemli. Bende Turizm Komisyon Üyesi olarak, bu saydığım önergeleri meclise sundum. Belediye Başkanımız Alinur Bey (Aktaş), sunduğum projelerle ilgili çok memnun kaldığını ifade ederek, kendilerine bir ışık olduğunu söyledi.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.