Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Mazlumluğun olduğu her yer Kerbela'dır"

Gazcılar Taksi Durağının geleneksel hale gelen Aşure etkinliğine CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Ceyhun İrgil de katıldı. Vatandaşların CHP’li vekilleri yoğun ilgi gösterdiği aşure programın da konuşan Ceyhun İrgil, “Zalimin olduğu yerde zulüm, zulmün olduğu yerde mazlum vardır. Mazlumluğun zirve yaptığı her yer bizim için Kerbela’dır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2015 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2015 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Mazlumluğun olduğu her yer Kerbela'dır"

CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Ceyhun İrgil, Gazcılar Caddesi’nde Muhahrrem ayı vesilesiyle Gazcılar Taksi’nin geleneksel hale gelen aşure programına katıldı. Aydın ve İrgil, vatandaşlarla birlikte dağıtılan aşureyi yedi, halkla sohbet etti.  Bin kişilik aşurenin tadına bakmak için halk ve esnaf uzun kuyruklar oluşturdu. Düzenlenen aşure etkinliğinde Bursa Haber Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan CHP milletvekili Ceyhun İrgil, Zalimlerin olduğu yerde mazlum vardır, mazlumun olduğu yerde huzur olmaz. Bizim için her yer Kerbela’dır” ifadelerini kullandı. Son yıllarda halkın düzenlenen aşure etkinliklerine yoğun ilgi göstermesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirten İrgil, “Ortadoğu’da birçok ülkede aşure geleneği maalesef yok. Anadolu’da aşure, Türkmen ve Yörük kültürü olarak devam ediyor.  Bizleri, bir araya getiren, asla vaz geçilmemesi gereken bir etkinlik” dedi.  20 yıldır aynı semte işyeri çalıştırdığını söyleyen Erkan Aydın ise, Böyle programlar, vatandaşın, esnafla kaynaşması için çok önemli olduğunu anımsattı.

Gazcılar Taksi durağının sorumlusu İsmail Kapsız ise,  geleneksel hale getirdikleri aşure dağıtımını önümüzdeki yıl daha farklı bir şekilde yapacaklarını kaydetti. Kapsız, “Amacımız, esnafı, vatandaşı kaynaştırmak. Geleneklerimize sahip çıkmak, kardeşlik havası oluşturmaktır” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.