Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmara İletişim’de mezuniyet coşkusu

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. Rektör Prof. Dr. Erol Özvar, mezunların edindikleri mesleki bilgi ve becerilerin anlamlı olabilmesinin ön koşulunun dürüstlük ve güvenilirlik olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2020 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2020 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Marmara İletişim’de mezuniyet coşkusu

 

Sevinç ÇELEBİ

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. Rektör Prof. Dr. Erol Özvar, mezunların edindikleri mesleki bilgi ve becerilerin anlamlı olabilmesinin ön koşulunun dürüstlük ve güvenilirlik olduğunu söyledi.

Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu’nda gerçekleşen törene İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt 2019 yılı mezunları ile katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Kurt, mezuniyetleri dolayısıyla öğrencileri tebrik ederken ailelere de çocuklarına verdikleri destek, gösterdikleri özveri için teşekkür edip, mezunlara meslek hayatlarında başarılar diledi.

İletişim Fakültesi Öğrencileri coşku ve sevinçle kep atarken

REKTÖRDEN TAVSİYELER

Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Erol Özvar, Marmara İletişim Fakültesi mezunlarının iletişim sektörüne yön verdiğini, yeni mezunların da bu networkün bir parçası olmalarının en büyük kazanımları olduğunu vurguladı. Özvar;genç iletişimcilere güvenilir ve dürüst insanlar olmalarını tavsiye ederken, edindikleri mesleki bilgi ve becerilerin anlamlı olabilmesinin ön koşulunun dürüstlük ve güvenilirlik olduğunu sözlerine ekledi.

KULAKLARIN PASI SİLİNDİ

2019 dönemi mezunları adına konuşma yapan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Hande Serçelik, ailesine ve hocalarına verdikleri emek ve gösterdikleri anlayış için teşekkür etti. Törende, fakülte öğrencilerinin Nişantaşı Kampüsü’nde başlayıp Bahçelievler Kampüsü’nde sonlanan dört yıllık eğitim serüvenini özetleyen Marmara Medya Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan keyifli bir kısa film gösteriminin ardından küçük bir müzik dinletisi gerçekleştirildi. Dinletide Şevval Ekiz, Batuğhan Çakmak ve Yusuf Çetin sevilen şarkılardan oluşan bir repertuar seslendirdi. Müziğin coşkusuna mezuniyet sevincini harmanlayıp dans etmeyi de ihmal etmedi iletişim öğrencileri.

İletişim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri

TEŞEKKÜR PLAKETLERİ VERİLDİ

Mezuniyet töreni koordinatörü Doç. Dr. Ali Murat Kırık tarafından törenin sunuculuğunu üstlenen A Haber muhabir ve sunucusu Merve Tepe’ye ve TRT Radyo 1 spikeri Mehmet Çelikyay’a teşekkür plaketlerinin sunulmasının ardından Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema bölümlerinden mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri bölüm hocaları tarafından verildi. 4 yıl boyunca gerek sınavlarla, gerek ders arası sohbetleriyle, ders içi uzun uzadıya yapılan tartışmalarla geçen maceranın sonunda bu törende sarılıp sertifika almak hem öğrenciler hem de öğretmenleri için duygu dolu anlar yarattı.Tören, öğrencilerin topluca iletişim andını okuması ve kep atması ile sona erdi. Dileriz her bir and layıkıyla sektörde uygulansın, tüm bu öğrenim süreci pratikte yer bulsun ve daha iyi iletişim için topluma ve sektöre katkıda bulunsun.

BABA ÇETİNKAYA’NIN DUYGULARI

İlk ağlama sesinden mezuniyet töreninde kepin fırlatış anındaki çığlık seslerine... Dile kolay, 23 yıl 7 ay 11 gün. Baba olarak küçüklü büyüklü her anını gördüğüm oğlumun sevincine ortak olduğum anlardı mezuniyet günü. İlk adımlarına eşlik ettiğiniz eller kepi tutup havaya fırlatıyor. Üniversite turnikelerinden ilk beraber geçiyorsunuz, en son kendi çıkıyor. Baba olmak, ilk adımı attırmak ve sonrasında gizliden gizliye yürüyebiliyor mu diye arkadan izlemektir... Gerektiğinde destek vermek adına arkada beklersiniz hep. Şükür ki oğlum adımlarını atıp sahneye çıktı ve kepini havaya gururla attı. Bisiklet sürmeyi öğretmek gibi baba olmak, pedal çevirmeyi siz öğretirsiniz, hangi yola gideceğini o seçer. Yolun açık ve çiçekli olsun oğlum.

Ali Kemal Çetinkaya İlköğretimde okul arkadaşlarıyla

ÇETİNKAYA’DAN DUYGULU SÖZLER

Mezuniyet diplomasının ardından duygularını dile getiren Ali Kemal Çetinkaya şu ifadeleri kullandı: “Şimdi bakıyorum fotoğraflara. Hepsinde gülmüşüz. Geriye dönüp 5 yıla bakınca mezuniyet günü en somurtulması gereken gün olabilir. Ne tatlı zamanlar geçirdik. Türkiye’nin dört bir yanından gelen bambaşka insanlarla, dolu dolu hatıralar kaldı bize. Her biri seni sen yapan detay oluyor üniversite yıllarında. Lisede durum pek öyle değil. Neredeyse herkes yürüyerek geliyor okula. Üniversitede tatilden bir dönüyorsun, arkadaşın Adana’nın sıcağında kavrulup gelmiş yanına. Ten rengi değişmiş. Sen kimsin diyorsun bi an. Sonra tekrar bir tanışma faslı. Biri memleketten değişik bir yiyecek getiriyor. Sevmiyorsun. Ya da bayılıyorsun. Dünyanın senin mahallenden ibaret olmadığını anladığın anlar bu tatların hepsi. Üniversitenin eğitimin yanında promosyon olarak sağladığı şeyler oluyor tüm bunlar. Doğru süzersen eğitimden daha kıymetli oluyor bünyende. Renkleniyorsun. Daha çok kucaklamayı öğreniyorsun. Ne mutlu bana bunları yaşama fırsatı buldum. Ne yazık ki bana şimdi ‘’Ah keşke yerinizde olsam!’’ diyorum birinci sınıflara. Mezuniyet günü her şey keple birlikte havaya uçuyor. Acı tatlı tüm hatıralar süzülüyor havada. Tabii bir yandan zorlu geçen sınav dönemlerinin bitmesi ayrı bir neşe getiriyor. Bundan sonra da sınavlar kağıt üstünde değil hayat üstünde olacak gerçi. Her dönemin kendi içinde güzelliği var ama bu geçen dönem daha bir başkaydı sanki. Herkes öyle derdi başlamadan. 5 yıl sonra cevabını kendine veriyorsun. ‘’Hakikaten öyleymiş!’’ Yazıya başlarken kendime ‘’Daha dün gibiydi’’ klişesine girmeyeceğim diye söz vermiştim. Yapamadım. Dün dünün farkında olup bu dönemi elimden geldiğince dolu dolu geçirdiğim için mutluyum. Şanslı bir çocuktum. Eğitimin öneminin farkında olan babam ve annem hep yanımdaydı. İlk gün özgürce yürüyeceğim bu yolu bana açtılar, yolu seçmediler. Bende bıraktığın küçüklü büyüklü tüm izler için teşekkürler Marmara. Daha dün gibi olan düne elveda. Bugüne merhaba.”

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencileri

Marmara Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Erol Özvar ve Ali Kemal Çetinkaya

Marmara Üniversitesi Rektör Prof.Dr. Erol Özvar ve Mehmet Çetinkaya

Ali Kemal Çetinkaya İlköğrtimde iken

Liseden mezuniyet defteri arkadaşlarının yorumları

Ali Kemal Çetinkaya klasik mezüniyet pozu...

Hunharca Mezun Oldular.

Marmara Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu

İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Kurt

Mezüniyet töreni sonrasında Ali Kemal Çetinkaya

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.