Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmara Afet Yönetim Merkezi Bursa’da faaliyete başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla açılan İHH İnsani Yardım Vakfı’nca Bursa’ya kazandırılan Marmara Afet Yönetim Merkezi, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 18. Yıldönümünde açıldı.Alaşar Mahallesi’nde yaptırılan...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Marmara Afet Yönetim Merkezi Bursa’da faaliyete başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla açılan İHH İnsani Yardım Vakfı’nca Bursa’ya kazandırılan Marmara Afet Yönetim Merkezi, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 18. Yıldönümünde açıldı.

Alaşar Mahallesi’nde yaptırılan Marmara Afet Yönetim Merkezi’nin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara depreminin Türkiye’nin afetle mücadelesi açısından önemli bir dönemeç olduğunu söyleyerek, “17 Ağustos, anlamlı ve tarihi bir gün. Türkiye tarihinde önemli bir gün olan 17 Ağustos, bir dönüm noktası. Bugün tarihi bir açılış gerçekleştiriyoruz. Marmara Afet Yönetim Merkezi, deprem açısından önem taşıyan ve hemen hemen tamamı deprem bölgesi olan Marmara Bölgesi ile ülkemize en büyük lojistik desteği sağlayacak bir merkez” dedi.

Marmara Bölgesi’nin Türkiye’nin lokomotifi olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, merkezin, bölgede olası felaketlerde can kayıplarını ve zararı en aza indirmesini temenni etti. Merkezin İHH İnsani Yardım Vakfı koordinasyonunda olduğunu anlatan Başkan Altepe, “Alanında marka olan, bu işi en güzel şekilde, bir ibadet şeklinde yapan İHH’ya teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. Bu tesis İHH’ya da, Bursa’ya da bölgemize de yakıştı. İnşallah, tabii ki buna en az ihtiyaç olur. Ama ihtiyaç olduğunda da her türlü desteğin verileceği bir merkez oldu” diyerek, merkezin yeri konusunda DOSAB ile birlikte çalışıldığını söyledi ve katkı koyan herkesi tebrik etti.

Türkiye’nin lider ülke olma yolunda hızla ilerlediğini ve dünya mazlumlarının Türkiye’ye dua ettiğini belirten Başkan Altepe, “Nerede bir mazlum varsa Türkiye orada İşte bu, milletin güzelliğini, zenginliğini gösteriyor. Bu milletin boşuna tarih yazmadığının da en güzel delili. Bizler de bu amaç ve heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece ülkemiz değil, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak başta tüm Balkanlarda, Kafkaslarda Ortadoğu’da her yerde çalışmalarımız var” dedi.

Bursa’nın Büyükşehir Belediyesi olarak dünya ülkelerinde yapılan faaliyetlerde en büyük proje ortağının İHH İnsani Yardım Vakfı olduğunu, Kamerun’dan Somali’ye ve Suriye’ye kadar tüm bölgelerde hizmetlerin var olduğunu belirten Başkan Altepe, “Bu konuda büyük fedakârca çalışan bir kadro var. Büyük bir kadro, iyi ki kurulmuş. Bizlerin de elimiz kolumuz oldu. Bizlere de tabii ki bu güçlü kuruluşa, bu inançlı kadrolara destek olmak düşüyor. Bizler de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu açıdan merkez, önemli ve anlamlı bir merkez. Bölgemizde, ülkemizde ve dünyada nerede bir mazlum varsa, nerede bir afet varsa İHH orada. Bizler de onların arkasındayız. İnşallah sonuna kadar da arkasında olacağız” diye konuştu.

Merkezde eğitimler de verilecek

Başkan Altepe, yaklaşık 5 bin metrekare alandaki bina ile toplam 7200 metrekare kullanım alanına sahip olan merkezde her türlü müdahalenin hızlı ve etkin yapılabilecek donanımla hazırlandığını kaydetti. Merkezde doğal afetlerle ilgili halkın da bilinçlendirilmesine yönelik acil yardım ve arama kurtarma eğitimlerinin verileceğini sözlerine ekleyen Başkan Altepe, “Büyük bir eksikliği giderecek, Bursa’da olması bizim için büyük bir mutluluk ve heyecandı. Onun için bizler de destekledik. Şimdiden sonra da tüm alanlarda desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan ile İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, merkezin gerçekleşmesine desteklerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Türkiye’deki deprem gerçeğine ve bilinçli olmanın önemine vurgu yaparken, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ise “Deprem tabiî bir afet, ama biz 17 Ağustos 1999’da, o dönemki devlet olarak enkaz altında kaldık” ifadesiyle 18 yılda gelinen durumu değerlendirdi.

Diğer şehirlerden milletvekilleri ve İHH temsilcilerinin de hazır bulunduğu törende, Marmara Afet Yönetim Merkezi dualarla faaliyete başladı. Programda, İHH köpekli arama biriminin enkaz eğitimi alan Mars adlı köpekle gerçekleştirdiği gösteri ilgi çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.